Annons:

Kaos i division ett-klubb – tränaren avgår

Det är kaos hos Vimmerby Hockeys seriekonkurrent Varberg Vipers. Tränaren Jonas Johnson avgår med omedelbar verkan och på sociala medier sprids ryktet om att laget ska dra sig ur serien. – Jag har inget förtroende för styrelsen, säger förre storspelaren till Hallands Nyheter.

Annons:

Vimmerby Hockeys seriekonkurrent Varberg Vipers har det trassligt. Under en längre tid har klubben brottats med ekonomiska problem och nu är problemen så svåra att spelarna tvingas sänka sina löner. 

Beslutet gör att tränaren Jonas Johnson, tidigare storspelare i Frölunda, hoppar av sitt uppdrag. Anledningen är den information spelare och ledare fick under ett möte på torsdagen. Ekonomin är såpass hårt ansatt att spelarna måste gå ner kraftigt i lön om de ska spela vidare i föreningen.

– Vi kommer mer eller mindre inte få någon ersättning alls, säger forwarden Robin Wengdahl till Hallands Nyheter.

Dragit sig ur?

Jonas Johnson säger sig inte ha kvar något förtroende för styrelsen.

– Jag har inget förtroende för styrelsen. Det har varit mycket under en längre tid. Först får vi positiva signaler och man tar dit spelare, sen kommer plötsligt ett sådant här besked. Det funkar inte för min del, säger Johnson till tidningen. 

På sociala medier och i traditionell media ryktas det om att klubben redan dragit sig ur Hockeyettan. I den frågan ska inget beslut ha tagits, enligt Hallands Nyheter. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt