Annons:

Här är VH:s svar på Kumlas prischock

130 kronor för en sittplats. Det är vad det kommer att kosta att se matchen mellan Karlskrona och Örebro i Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Här är VH:s svar på Kumlas prischock

Kumla tar 200-350 kronor för att se en träningsmatch mellan två SHL-lag. När Örebro och Karlskrona möts i Vimmerby om ett par veckor blir det däremot mycket billigare än så.

Annons:

Att SHL-lag lägger träningsmatcher på neutral mark, inte sällan i mindre orter och städer, har blivit ganska vanligt. Den 13 september spelas till exempel en match mellan Örebro och Karlskrona i Vimmerby ishall.

Även Kumla har fått förtroendet att arrangera en träningsmatch mellan två SHL-lag. På torsdag möts Örebro och Leksand i den lilla ishallen, som rymmer runt 1 000 åskådare.

”Långt ifrån gratis”

I går skrev Sportbladet om prischocken i samband med den matchen. Arrangörsklubben Kumla HC har valt att ta 350 kronor för en sittplats och 200 kronor för en ståplats. Det kan jämföras med en sittplats till World Cup-mötet mellan Tre Kronor och Finland, som kostar 250 kronor.

Niklas Orre i Kumlas marknadsgrupp försvarar de höga biljettpriserna:

– Det är långt ifrån gratis att arrangera en sån här match med domarkostnader och båda lagen ska bjudas på mat plus lite annat. Det är inte bara att ställa in skridskorna, det är massor med saker runt omkring. Sedan tar vi inte in så många åskådare, det är en liten arena med plats för drygt tusen personer, säger Niklas Orre till Sportbladet.

En hundralapp för att stå

Orre menar att en utsåld hall med de biljettpriser som satts är en förutsättning för att arrangemanget ska gå ihop.

– Blir det fullsatt är det i stora drag ett nollsummespel. Det är långt ifrån någon vinstaffär för oss utan något vi gör för våra sponsorer.

Blir det då lika dyrt att se på Örebro-Karlskrona i Vimmerby? Inte alls, meddelar Anders Kostenius, vice ordförande i Vimmerby Hockey.

– Vi kommer att använda oss av samma priser som vi gör på våra seriematcher i division ett, vilket innebär 100 kronor för ståplats och ytterligare 30 kronor om man vill sitta.

Hur har ni tänkt när ni har satt de priserna?

– För det första är det ingen tävlingsmatch. Och vårt mål är att alla ska kunna se bra hockey nu när tillfället ges, säger Anders Kostenius.

Kumla säger att de behöver ha runt 1 000 åskådare med sina biljettpriser för att arrangemanget ska gå ihop?

– Då har de ett annat upplägg än oss. Vi betalar för domare och lite andra grejer. Det är i stort sett de utgifter som vi har för en vanlig match. Den stora skillnaden är att domarkostnaderna är högre.

Vad säger du om Kumlas biljettpriser?

– Det känns som att de har tagit i…

Tror på ett plus

Anders Kostenius tror inte att det blir fullsatt när de två SHL-lagen kommer till Vimmerby.

– Vi hoppas på i alla fall 500 åskådare, helst 1 000. Vi tror att vi ska kunna gå plus på evenemanget.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt