Nyman om läckra straffen:

Jonas Nyman jublar tillsammans med lagkamraterna efter att ha avgjort länsderbyt mot Kalmar på straff. Foto: Ossian Mathiasson

Nyman om läckra straffen: "En straff som jag har tränat på"

Två mål och en assist. Jonas Nyman fortsätter producera poäng i Vimmerby Hockey. Kvällens länsderby mot Kalmar HC avgjorde värmlänningen med en snygg straff.
– Om jag skulle få lägga en straff så visste jag vad jag skulle göra, säger Jonas Nyman.

Vimmerby Hockey vände 0–1 till 2–1 på en minut i andra perioden, släppte in 2–2 efter en yrvaken start i tredje och gick upp till 3–2 med en beprövad variant i powerplay. Kalmar gjorde en stark insats i tredje perioden och fixade 3–3 med drygt fyra och en halv minut kvar av ordinarie tid.

Efter en mållös förlängning och fem missade straffar, tre för Kalmar och två för VH, klev Jonas Nyman fram och blev stor hjälte med en urläcker straff.

– Jag kom in från högerkanten och gjorde en skottfint för att se hur han skulle reagera. Jag såg att han köpte den så jag tog med mig pucken och kunde hänga upp den till slut, säger Jonas Nyman.

Det var en tjusig straff?

– Jag vill få upp den högt så han inte skulle komma dit med klubban eller något liknande. Man tränar på straffar någon gång då och då. Det är en straff som jag har tränat på och det var kul att den lyckades sitta på match också.

Vad hade du känsla inför straffläggningen?

– Om jag skulle få lägga en straff så visste jag vad jag skulle göra. Det var kul att den gick hem.

Tre poäng i kväll

Jonas Nyman är värvad till Vimmerby för att producera poäng – och han gör ingen besviken. Han gjorde 2–1-målet, var med i förarbetet till 3–2 och fixade bonuspoängen med sitt straffmål. Han tycker att han har hittat bra kemi med Anton Carlsson och Mathias Wigley.

– Vi hittar varandra bra, snackar mycket och har fått spela ihop ett tag. Det är klart att det blir bättre och bättre.

Med dagens tre poäng (två mål och en assist) klev Nyman upp i ensam poängligaligan i Hockeyettan Södra med totalt tolv poäng (4+8), en poäng mer än Andreas Nordfeldt i KRIF och Lukas Isaksson i Tranås.

"Synd att vi inte kan stänga matchen"

Vimmerby Hockey gjorde två starka perioder innan Kalmar tog över alltmer i sista perioden.

– Vi gör två bra perioder, spelar med tålamod och får lägen. Det känns som att vi börjar spela för mycket på ledning i tredje perioden och Kalmar, som är ett bra lag, utnyttjar det. De är skickliga i powerplay, synd att vi inte kan stänga matchen i slutet. Det är klart att vi vill få samtliga tre poäng. De gör 3–3 i slutminuterna och det är starkt av oss och ta bonuspoängen.

VH ligger fyra i tabellen med 17 poäng och har fyra poäng ner till Mörrum utanför allettan-platserna.

– Det är två matcher kvar innan serien tar ett litet break. Vi går för att ta båda matcherna men vi fokuserar mot KRIF på söndag.