Annons:

NHL-draftade centern: ”Att nå kvalserien är inte omöjligt”

Allsvenskt meriterade Victor Crus Rydberg är Vimmerbys kanske klarast lysande stjärna. Foto: Linus Johansson

NHL-draftade centern: ”Att nå kvalserien är inte omöjligt”

Han är draftad av NHL-laget New York Islanders. Förra året spelade han med Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. Kraven kommer vara därefter på Vimmerby Hockeys center Victor Crus Rydberg. – Jag har väl alltid varit den typen av spelare som gör mycket poäng, säger Victor Crus Rydberg när vi träffar honom.

Annons:

Victor Crus Rydberg är bara 21 år gammal. Det kan man kanske inte tro när man tar en titt på hans meritlista. Efter att Tingsrydskillen gjort ett par säsonger med Linköpings J18- och J20-lag bar det inför säsongen 2013/14 i väg till Kanada. Där blev han kvar i två säsonger och noterades för 122 matcher och 85 poäng i OHL-laget Plymouth Whalers. Crus Rydberg står också noterad för sju matcher med AHL-laget Bridgeport Sound Tigers.

Vad lärde du dig av de åren?

– Jättemycket. Dels om livet i stort, men också i spelet förstås, inte minst eftersom vi spelade på en liten rink, säger Victor Crus Rydberg.

Dåligt självförtroende

Förra säsongen bar det hem till Sverige och Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. Sejouren där blev inte vad Vimmerbyförvärvet hade hoppats på.

– Jag hade ganska höga förhoppningar när jag kom dit. Det började bra, men sedan hände något och jag körde fast. Sen blev det ganska svårt att anpassa sig till en roll som ytterforward i en fjärdelina. Klart att jag hade kunnat göra det lite bättre själv också, men jag spelade med ganska dåligt självförtroende. I år känner jag mig mycket tryggare.

”En nystart”

Nu väntar alltså spel i division ett med Vimmerby. Men VH var förstås inte det enda laget som var ute efter hans underskrift.

– Det fanns flera alternativ. Tittar vi på division ett så hörde Troja/Ljungby av sig två dagar efter att jag blivit muntligt överens med Vimmerby. Sen var det några klubbar till. Men jag hade ett bra snack med både Daniel Stolt (sportchef) och Jeff Hällegard (tränare). Dessutom känns det som ett intressant lagbygge.

Nu tar du klivet ned i division ett. Känns det som att karriären är på väg åt fel håll?

– Nej, jag ser det på ett annat sätt. Det här är en nystart för mig. Förra säsongen var ganska jobbig både socialt och hockeymässigt. Visst, det kanske är ett steg tillbaka för stunden, men om jag gör det bra i Vimmerby kanske jag kan ta både två och tre steg framåt istället. Det är klart att jag vill uppåt igen, sen om det är med Vimmerby eller någon annan klubb får vi se.

”Alltid höga krav”

Att Victor Crus Rydberg är i Vimmerby Hockey för att vara en av lagets ledande spelare råder det ingen tvekan om. Han är också den spelare som har gjort flest poäng under försäsongen, ett mål och sex assists på sex matcher.

Vilka krav sätter du på dig själv?

– Jag sätter alltid höga krav på mig själv och min prestation. Jag ska prestera och göra mitt bästa i varje match. Sen vet jag att om jag gör bra spelmässiga prestationer kommer poängen att komma också.

Tränar stenhårt

VH-centern tror, som många andra, att det kan bli en rolig säsong för laget.

– Vi har inte satt upp några mål, men det är klart att allas målsättning och ambition är att nå topp fem före jul och därefter ska vi vara starka. Det var faktiskt länge sedan som jag körde så hård lagträning så här långt in på säsongen. Vi kör hård fys varje dag och det behövs.

Ni har vunnit samtliga matcher på försäsongen. Vilka krav kan publiken ställa på er?

– Jag tycker att alla ska ha höga krav på oss för det har vi själva. Sen har vi ett ungt lag med många nya spelare så det tar säkert ett tag till innan allt sätter sig. Men när allt har satt sig tror jag att vi kommer bli svårslagna.

Tycker du att någon spelartyp saknas i laget?

– Det ska väl vara någon stor, bufflig forward kanske. Vi är inte jättestora på forwardssidan.

Hur långt vågar du drömma om att ni ska ta er?

– Det känns som att alla är inställda på att göra det jobb som krävs för att gå så långt som möjligt och det är en bra början. Kvalserien är inte omöjligt, säger Victor Crus Rydberg.

Här hittar ni tidigare artiklar som vi har skrivit inför seriestarten i HockeyEttan:

* Efter skadeeländet: Nu är Anton bättre någonsin

* Slagskottet som kan bli guld värt för VH - jag har redan slagit av sju klubbor"

* Kapten Modigs tillbaka i Vimmerby efter mardrömmen - "Min kropp bara försvann"

* KRIF:s fans bojkotar premiären

* Kokmans tuffa väg till framgång - "Det var inte så kul med hockey"

* DV avslöjar: han kan vara nästa nyförvärv i VH

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt