Annons:

VH-duon bildar backpar i Dalen - ”Förstår varandra bra”

Jacob Isaksson har, liksom Tobias Jonsson, bytt Vimmerby mot Dalen till den här säsongen. Foto: Linus Johansson

VH-duon bildar backpar i Dalen - ”Förstår varandra bra”

Efter förra säsongen lämnade Vimmerbykillarna Tobias Jonsson och Jacob Isaksson Vimmerby Hockey för spel med HC Dalen. I lördagens premiär bildar de backpar i sin nya klubb. – Vi förstår varandra väldigt bra på isen, säger Jacob Isaksson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Tobias Jonsson var i flera år en viktig back i Vimmerby Hockey. Jacob Isaksson har genom åren haft betydligt svårare att få rejält med speltid. Kanske kan klubbytet till VH:s seriekonkurrent Dalen få honom att ta nästa steg.

– För min del var det bra att få till ett miljöombyte. Än så länge är det bara positivt. Det är sköna grabbar i laget och ”Pelle” (Gustafsson, tränare) är bra, säger Jacob Isaksson.

Problem med en ljumske

Jacob Isaksson är nöjd med försäsongen för egen del. En försäsong där Dalen inledde tveksamt, men har steppat upp.

– Jag har missat ett par matcher på grund av att jag har haft problem med en ljumske. Men i det stora hela har det gått bra.

I de två senaste träningsmatcherna har Isaksson bildat backpar med Tobias Jonsson. Det kommer de att göra även i lördagens premiär hemma mot Tranås.

– Det har funkat bra och det gör ju mycket när man känner varandra som spelare sedan tidigare. Vi förstår varandra väldigt bra på isen.

Tror på Vimmerby

Dalen har förstås samma målsättning som alla andra lag i serien.

– Målet är väl självklart att gå till Allettan. Det känns som att vi har fått ihop ett bra lag. Under försäsongen har vi haft lite svårt att göra mål, men det går inte att dra några större slutsatser av träningsmatcher.

Jacob Isaksson tror också att Vimmerby, hans moderklubb, går en bra säsong till mötes.

– De har fått in lite starkare offensiva spelare jämfört med förra året och dessutom några skickliga backar. Jag tror att det kan gå bra för Vimmerby, säger Jacob Isaksson.

Vilka fem lag kniper Allettanplatserna?

– Vimmerby, Kristianstad, Troja/Ljungby, Kallinge/Ronneby och Dalen.

Här hittar ni tidigare artiklar som vi har skrivit inför seriestarten i HockeyEttan:

Efter skadeeländet: Nu är Anton bättre någonsin

Slagskottet som kan bli guld värt för VH - "Jag har redan slagit av sju klubbor"

Kapten Modigs tillbaka i Vimmerby efter mardrömmen - "Min kropp bara försvann"

KRIF:s fans bojkottar premiären

Kokmans tuffa väg till framgång - "Det var inte så kul med hockey"

NHL-draftade centern: "Att nå kvalserien är inte omöjligt"

Nu ska det bli livat i ishallen igen - VH Ultras återuppstår

* VH:s spetsback inte nöjd: "Brukar vara så här varje försäsong"

Fakta

Tidigare VH-spelare i HockeyEttan södra

Flera spelare i HockeyEttan södra har tidigare representerat Vimmerby Hockey. Här listar vi dem (med viss reservation för att vi kan ha missat någon):

Tobias Jonsson, HC Dalen: 25-årig klassback som har spelat i Vimmerby de fyra senaste säsongerna.

Jacob Isaksson, HC Dalen: Har spelat i Vimmerby hela karriären - fram till nu. Har ofta haft svårt att få rejält med speltid. Kanske lossnar det i år för den 24-årige backen.

Rasmus Forslund, Nybro Vikings: Värvades till VH som en poängback inför säsongen 205/16. Det gick sådär. På 36 matcher noterades han bara för fyra poäng.

Jesper Eriksen, IF Troja/Ljungby: Backen kom till Vimmerby inför säsongen 2014/15 och gjorde megasuccé med 26 poäng på 18 matcher. Lämnade sedan för spel i allsvenska Mora mitt under brinnande säsong. Där uteblev poängsuccén.

Dennis Santesson, Tyringe SoSS: Minns ni den här killen? Inte det? Nåväl, han gjorde i alla fall en försäsong med VH förra säsongen. Tryout-kontraktet förlängdes dock inte och Santesson hamnade istället i Wings Arlanda.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt