Annons:

VH-tränaren efter segern:

Vimmerby tog en imponerande skalp mot Troja/Ljungby på bortaplan. Foto: Simon Henriksson

VH-tränaren efter segern: "Det är ett styrkebesked"

Division ett:s på papperet bästa lag. Obesegrade hittills. Storfavoriter. Äh, det spelade ingen roll. Vimmerby Hockey vann med 6-3. – Det är ett styrkebesked av oss. Jag tycker att vi vinner rättvist, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

Annons:

Troja/Ljungby räknas av många som division ett:s bästa lag. Den klassiska klubben vill också tillbaka till Allsvenskan i år och hade fram tills i dag inte tappat en enda poäng. Men då hade de inte mött Vimmerby Hockey. 

VH gjorde en i det närmaste fläckfri insats och besegrade favoriten i Ljungby Arena med hela 6-3. 

– Jag tycker att vi vinner helt rättvist. Vi klarar det här bra, det är ett styrkebesked av oss. Det är lite skönare att vara tränare nu än det var mot Varberg. Nu är alla här och krigar, vi har hundraprocentig inställning på samtliga spelare och det visste vi krävdes. Troja räknas som division ett:s bästa lag, men vi tajtar till det i mittzon och jag tycker att vi löser det bra, säger VH:s tränare Jeff Hällegard. 

"Börjar ängsligt"

Troja/Ljungby fick annars den inledning som hemmalaget ville. 1-0 kom genom Alfred Andersson efter drygt två minuter. 

– Vi börjar lite ängsligt de första två minuterna, men sedan kommer vi igång. 

Bara två minuter senare kvitterade Razmuz Waxin-Engback. Nästan direkt i den andra perioden kom 2-1 genom Dennis Fröland, men glädjen blev kortvarig. Troja utjämnade, men då replikerade Jesper Kokkonen på det. Flera gånger återtog VH ledningen nästan direkt. 

– Så klart betyder det mycket. De blir skärrade av att vi kommer tillbaka, att vi inte viker ned oss. Jag tycker att vi samlar ihop oss. Vi var bestämda i dag och visste att vi hade en bra chans. Checkar alla in på jobbet, så är vi ett bra lag, säger Jeff Hällegard. 

Bra i boxplay

I sitt femte powerplay, med drygt tolv minuter kvar, kvitterade Troja/Ljungby genom Tor Immo. Då talade mycket för hemmalaget – men i stället svarade Vimmerby nästan omgående. Kalle Johansson gjorde 4-3 och i powerplay med fem och en halv minut kvar sköt Pelle Ström 5-3. 

– Jag är jättenöjd med hur vi genomför matchen. När vi fick ner spelet i deras zon så har de gigantiska problem. Vi vrider och vänder på dem och de går bort sig i markeringsspelet. Det blir räknefel hos motståndarna med rörelse och bra fart på pucken, de blir trötta, går bort sig och så blir det en spelare ledig. 

Troja/Ljungby fick sex numerära överlägen, men lyckades bara utnyttja ett av dem. 

– Jag tycker att de blir bjudna på en del powerplay. Troja är bra, det är ett jättebra lag, men Eric (Karlsson, assisterande tränare) hade gjort ett jättejobb som tagit fram videoklipp och vi visste hur de skulle spela i boxplay. Jag tycker att vi löser det bra. 

"Stärker grabbarnas självförtroende"

Med 30 sekunder kvar kunde Hampus Harlestam göra 6-3 i tom bur och säkra en överraskande trepoängare för VH. 

– Det här stärker grabbarnas självförtroende. Jag har aldrig tvivlat på potentialen, men det handlar om att få ut det varje match och träning. Alla är här i dag och gör det fantastiskt bra. Kokman (Viktor) gör ett par fantastiska räddningar, men jag tycker att vi vinner rättvist. Vi har tränat bra och orkar trycka på hela matchen. 

Det enda negativa var att Vimmerbys spel i fem mot fyra inte såg vasst ut. 

– De stressar hårt och vi får inte till det. Jag tycker att vi är lite långsamma till puck, vi tror vi ska få mer tid. De sätter hård press med tre man och gör det bra. 

Vimmerby är tvåa bakom Kristianstads IK efter tre omgångar. 

Fakta

Vimmerbys poäng: Hampus Harlestam (1+1), Jesper Kokkonen (1+1), Dennis Fröland (1+1), Razmuz Waxin-Engback (1+0), Kalle Johansson (1+0), Pelle Ström (1+0), David Stenbacka (0+2), Markus Modigs (0+2), Viktor Crus Rydberg (0+1), Robin Kokkonen (0+1), Viktor Hällegard (0+1). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt