NY SEGER I KVÄLL - VH UPP PÅ ANDRA PLATS I SERIEN

Todd Winder, som inledde bortamatchen mot Tyringe på bänken, gjorde mål för Vimmerby Hockey i fredagskvällens match. Foto: Ossian Mathiasson

Det var jämnt målmässigt med bara minuter kvar att spela, men till slut löste Vimmerby Hockey fredagskvällens uppgift borta mot Tyringe. Efter 3-1 klättrar Vimmerby tillfälligt upp på tredje plats i Hockeyettan södra.

Det var långt ifrån säsongens bästa insats vi såg från Vimmerby Hockeys sida på fredagskvällen. Men en seger är som bekant lika mycket värd för det. Samtidigt gjorde Tyringe det stundtals svårt för Vimmerby, och chansade en hel del.

Det ska dock direkt sägas att Vimmerby sett över 60 minuter var det klart bättre laget, men trots det var det dramatik ända in i slutminuterna.

I och med segern hoppar Vimmerby upp på andra plats i Hockeyettan södra med sina 23 poäng. Dock har laget en eller två matcher fler spelade än de övriga topplagen, som spelar sina matcher i helgen.

Väntad matchbild

Matchbilden var den väntade redan från första nedsläpp, där Vimmerby ägde mycket puck och Tyringe backade hem. Skotten slutade 12-3 till Vimmerby, men det var Tyringe som skapade periodens två vassaste chanser i och med två frilägen.

Vimmerby fick chansen att spela powerplay vid tre tillfällen under den första perioden, men var under dessa sex minuter aldrig närmare en ett gäng halvchanser.

Winder förste målskytt

Matchens och Tyringes fjärde utvisning kom efter knappa fem minuter av mittperioden, men även denna gång fanns det mer att önska av VH:s noggrannhet.

Nära däremot några sekunder efter utvisningen, då Vimmerby hade ett skott i ribban.

Efter 10.52 var det dags för power break. Fyra sekunder senare kom Vimmerbys ledningsmål, sedan Todd Winder direktsköt in pucken i ett av sina första byten i matchen – långt ifrån en av hans renaste träffar i karriären, men den ställde Viktor Karlsson i Tyringe-kassen helt.

Jämnare andra period

I den 14:e minuten i andra perioden åkte Vimmerby på sin första utvisning, då det trasslade i ett byte och man var minst sex utespelare på banan. Dock var Tyringes powerplayspel lika kallt som Vimmerbys hade varit tidigare i matchen. Däremot var Tyringe ett höstlöv i ribbkrysset från kvittering sekunderna därefter, men inget mål var sig där eller under resten av perioden.

Skotten i den betydligt jämnare andraperioden 14-11 till Vimmerby.

Anton Carlsson avgjorde

I den tredje perioden fick Vimmerby återigen möjlighet att spela med en man mer, men inte heller denna gång ville det sig för ett av seriens vanligtvis starkaste pp-lag. Dock var det nära vid ett tillfälle dån Jakob Karlsson och Mathias Wigley körde sin patenterade variant.

Med nio minuter kvar att spela var det Tyringes tur att få chansen i numerärt överläge, och med en halvminut kvar av den kom också kvitteringen till 1-1. Oscar Jacobsson hittade Tomas Rydéns högra kryss.

Vimmerby replikerade dock direkt då Anton Carlsson vandrade in och la in 2-1-pucken, och med drygt två minuter av matchen kvar snodde nyförvärvet Sebastian Vidmar pucken i Tyringes zon och satte 3-1 - mål i hans första match för VH.