Annons:

En spelare i Tyringe SoSS ska ha uttalat sig rasistiskt i gårdagens match mot Kristianstad. Foto: Tyringe SoSS

"Åk härifrån, svartskalle" – rasistskandal i VH:s serie

I går kväll spelade Tyringe SoSS och Kristianstads IK derby i Hockeyettan södra. Men resultatet överskuggades av en rasistskandal. En hemmaspelare ska ha skrikit ”Fucking blatte. Åk härifrån, svartskalle!”. Tyringe SoSS tar avstånd från uttalandet.

Annons:

Det är nättidningen 24Kristianstad som rapporterar om rasistattacken i går kväll. En spelare i Tyringes lag ska ha uttryckt sig rasistiskt mot en bortaspelare i det heta derbyt. 

”Fucking blatte. Åk härifrån, svartskalle!”, ska spelaren ha skrikit. 

– Vi har gått ut med ett utlåtande på vår hemsida och har sökt spelaren i Kristianstad för att höra vad som hänt. Vi fick veta detta efter matchen och både jag och föreningen tar starkt avstånd från all form av rasism, säger Tyringes tränare och sportchef, Magnus Rahm till 24Kristianstad.se.

På sin hemsida skriver Tyringe SoSS så här: 

"Tyringe Hockey har fått kännedom om en incident efter gårdagens derby på Tyrs Hov då en spelare i gästande lag ska ha fått motta en rasistisk kommentar. Klubben vill påpeka att vi tar starkt avstånd från all form av rasism och vi håller på att utreda vad som egentligen har hänt och där vi ska reda ut vem som har sagt vad till vem. 

Tyringe Hockey Policy

8. … ledare är ansvariga för sitt eget och lagets uppträdande i samband med matcher, både borta och hemma. Detta gäller gentemot både domare och motståndare. Vi representerar alla föreningen och är dess ansikte utåt.

9. Att i de fall någon uppträder på ett olämpligt sätt har ledare, och ytterst föreningen, ett ansvar att påtala detta och vidta lämpliga påföljder.

Magnus Rahm

Tränare & Sportchef Tyringe Hockey"

"Vill be om ursäkt"

Klubben har inte pratat med spelaren som ska ha uttryckt sig rasistiskt. 

– Nej. Jag vet inte, och är inte säker på vem det är som har sagt det. Jag har bara fått höra allt i andra hand, och därför vill jag även prata med den utsatta spelaren. Jag vet inte vem som har sagt det. Jag fick en spelare utpekad, men det visade sig inte vara honom och då blev det helt fel, säger Magnus Rahm.

Han betonar att Tyringe som klubb tar stort avstånd från händelsen. Han har också sökt Kristianstads spelare.

– Jag vill prata med honom om vad som hänt, och be honom om ursäkt. Detta tar vi stort avstånd från och jag kan bara beklaga det som hänt. Jag har försökt nå honom, men inte lyckats. 

Kristianstads IK har anmält händelsen och ärendet ligger hos disciplinnämnden.

– Det stämmer. Jag kan bekräfta att det ligger ett ärende hos disciplinnämnden just nu. Det har skett en anmälan av en av våra spelare, men jag kan inte kommentera det mer just nu, säger Kristianstads sportchef Jocke Johansson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt