TUNG FÖRLUST MOT KHK – TROTS STARK VH-INSATS

Vimmerby Hockey föll med 4-2 borta mot Karlskrona HK. Foto: Arkivbild

Vimmerby Hockey gjorde en mycket stark insats borta mot Karlskrona HK. Ändå vann hemmalaget med 4-2 efter att ha gjort tre mål i den tredje perioden.

Det blev en riktigt tung start för Vimmerby Hockey i bortamatchen mot Karlskrona HK. Hemmalaget, som tvångsnedflyttades inför den här säsongen, hittade ett tidigt ledningsmål när Fredrik Sandberg sköt 1-0.

Många förväntade sig nog då att Karlskrona skulle ta vara på det tidiga målet och få övertaget i matchen. Men så blev det inte. Det svängde om den första perioden och Vimmerby skapade det mesta och det bästa.

Josh Brittain visades ut efter knappt tolv minuter, men KHK lyckades inte förvalta matchens första numerära överläge.

Bra VH-spel

Vimmerby skulle få med sig en viktig 1-1-kvittering till den andra akten. Med två minuter kvar lyckades Helge Holmstrand göra sitt första mål i VH-tröjan. HV71-lånet sköt från blå och Marcus Hellgren i KHK-målet lyckades avvärja.

Passningspoängen gick till Pelle Ström och Johan Schreiber.

I den andra akten fortsatte Vimmerby spela ett väldigt stabilt och disciplinerat försvarsspel. Vimmerby lyckades hålla Karlskrona mycket på utsidan och hemmalaget hade svårt att skapa riktigt farliga chanser på Tomas Rydén.

Halvvägs in i perioden drabbades KHK av sin första utvissning och även om målet kom ett par sekunder efter att KHK blivit fulltaliga var det en intränad powerplay-variant.

Jakob Karlsson hittade upp till Oskar Carlsson, som hittat ett fint skottläge och 2-1 var ett faktum. Vimmerby höll sedan ledningen perioden ut.

KHK vände

Men Karlskrona kom ut som ett nytt lag i tredje perioden och skapade flera fina chanser första minuten. Efter drygt en minut fick man också 2-2 genom Linus Pettersson.

En tung start på den tredje perioden för VH.

Det fortsatte gå illa för Vimmerby i den tredje akten. Jakob Karlsson drog på sig en utvisning och i fem mot fyra kunde Mikael Roslund göra 3-2. Då återstod drygt halva perioden.

Vimmerby gjorde ett tappert försök och tog ut målvakten i slutet. Philip Rondahl fick den bästa kvitteringschansen, men skottet gick utanför.

I stället kunde Viktor Grahn avgöra genom att skjuta 4-2 med två sekunder kvar. Mer om matchen senare.