Annons:

Uppgivet i 40 minuter – sedan vaknade stjärnans lag:

Den tidigare SHL- och KHL-stjärnan Martin Thörnberg gjorde ett av Dalens mål mot Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Uppgivet i 40 minuter – sedan vaknade stjärnans lag: "Känns som ett rent rån"

HC Dalen, med tungt meriterade Martin Thörnberg i laget, svarade för en mäktig vändning i tredje perioden mot Vimmerby. 
– Det känns som ett rent rån, säger HV71-ikonen Martin Thörnberg. 

Annons:

Martin Thörnberg behöver ingen närmare presentation för den breda hockeypubliken då han har fyra SM-guld med moderklubben HV71 som han har spelat i under stora delar av karriären bortsett från några säsonger i den ryska ligan (KHL). 

Han erbjöds inget nytt kontrakt efter fjolårssäsongen och spelar numera med Hockeyettan-klubben HC Dalen. 

"Gick verkligen för det"

I kväll gjorde han sitt sjunde framträdande i HC Dalen och iscensatte lagets starka vändning i bortamatchen mot Vimmerby. Han dunkade in reduceringen till 2–1 med ett stenhårt slagskott i powerplay i början av tredje perioden. 

– Ja, jag fick på en riktig pärla. Jag själv hann inte se det men det var en bra träff, säger Martin Thörnberg. 

Dalens jakt på poäng gav resultat. Inom loppet av en minut och en sekund i matchens slutskede gjorde Dalen tre raka mål och fixade tre poäng. 2–2 kom efter 58.28, 3–2 efter 58.59 och 4–2 i tom bur efter 59.29. 

– Det är perfekt. Vi gick verkligen för det och gjorde vissa förändringar inför sista perioden för att få upp lite energi. Det föll bra ut och vi hade lite medstuds i slutet. Pucken gick in via en skridsko på deras spelare fram till 2–2, säger Martin Thörnberg och fortsätter:

– Det känns som ett rent rån. Vi satt helt uppgivna i omklädningsrummet efter två perioder och undrade vad vi höll på med, sedan gick vi ut och gjorde fyra mål i sista perioden. Vi vet att vi är ett bra lag och försökte komma upp i självförtroende. Vi saknade några viktiga kuggar men vi ska kunna göra en bättre match än vad vi gjorde i dag, speciellt jag själv. Jag var riktigt dålig i dag. Det spelar ingen roll. Vi vann matchen och det var det viktigaste. 

"Hade egentligen ingenting"

Dalen hade ingenting att komma med i första perioden där Vimmerby imponerade stort och ledde med 1–0, en ledning som var helt klart i underkant. 

– Det var så dåligt. Vi var inte med överhuvudtaget och förlorade varenda 50/50-puck. Inför matchen sa vi att vi var tvungna att vara med från start för att de alltid startar bra. Trots det stod vi på hälarna, väntade och var passiva. Vi hade egentligen ingenting. 

Vad säger du om Vimmerby Hockey?

– De spelar med bra energi och jag förstår att lag kan ha problem när de kommer hit.

Vad tror du om fortsättningen i Dalen?

– Vi har ett intressant, ungt lag och det är många som vill vara med och kriga. Det är klart att vi måste spela bättre än vad vi gör nu men jag tycker att vi har gjort rätt många bra matcher. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt