Annons:

Obesegrat Nybro väntar för VH:

Phil Horsky ser svagheter även i Nybro. Foto: Arkivbild

Obesegrat Nybro väntar för VH: "Har också svagheter"

Nybro Vikings har inlett Allettan med fem segrar på fem matcher. Kan Vimmerby Hockey bli första lag att sänka länsrivalen?
– Vi är inte rädda för dem, de har också svagheter, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey har svajat en hel del under inledningen av Allettan. I första- och andraperioderna har VH 8-2 på sina fem matcher. Men i tredjeperioderna har laget mindre smickrande 1-10. 

– Jag tycker inte det är något man ska fundera för mycket på eller överanalysera. Min analys är att vi är lite för passiva, men som sist tyckte jag vi spelade tredjeperioden bra. Vi sov lite allihop i de sista bytena och det är ett skott som går in. De hade studsarna med sig där och man ska inte överanalysera detta. Jag analyserar och funderar, men det är inget för grabbarna att fundera över. Allt kan hända i hockeymatcher och det kan vara ett skott som är skillnaden. Gör vi ett tredje mål mot Karlskrona och Dalen – då vinner du de matcherna. Det är en del vi kan göra bättre, men det är mycket vi gör mycket bra. Jag tycker om vårt spel och mycket av det vi gör.

"Kommer inte backa"

Nybro Vikings har vunnit fyra matcher under ordinarie tid och tagit en övertidsseger. Hittills är man obesegrat i Allettan. 

– Nybro är bra, men det saknades inte mycket för oss mot dem i grundserien. De har också svagheter. Vi åker dit med respekt men utan att vara rädda. Vi ska bara köra, ta för oss och göra vårt bästa. 

Vad är det för svagheter de har?

– Det är ett bra lag. Det är inte många områden där de är svaga, men i deras försvarszon måste vi utnyttja skotten från blå. De täcker mycket skott, så vi måste få puckarna igenom och vara där framför kassen. Nybro brukar komma ut väldigt hårt första tio minuterna. Vi kommer inte backa. Vi har ändrat lite i vårt system, så vi får se vad som händer. 

VH kommer med samma trupp som senast.

– Det är vissa ändringar i laguppställningen och Bågenvik (Gustav) står. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt