Annons:

Horsky efter förlusten i derbyt:

Phil Horsky tyckte inte att alla var påkopplade borta mot Nybro. Foto: Arkivbild

Horsky efter förlusten i derbyt: "Behöver alla påkopplade mot topplagen"

Vimmerby Hockey föll i bortamatchen mot obesegrade Nybro Vikings. Hemmalaget vann länsderbyt med 5-2.
– Alla var inte riktigt påkopplade och det måste alla vara mot topplagen, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Det var en jämn inledning på matchen, där Vimmerby vaskade fram ett antal lägen. Närmast var Jonas Nyman som blev helt fri framför mål men Nybros målvakt Robin Johansson kunde avvärja.

Nybro blev bättre och bättre desto längre perioden gick och tog också ledningen kort efter sitt första powerplay. Janne Väyrynen gjorde en fin individuell prestation och sköt 1-0 högt på Gustav Bågenvik.

– Tills dess spelade vi bra och löste situationer på ett bra sätt. Försvarsspelet var också bra och vi skapade rätt mycket. Vi hade två, tre stora chanser till 1-0. Jag tyckte om första perioden, alla var påkopplade och jag tyckte om spelet. Men den här finländaren (Janne Väyrynen) har den där spetsen, han kan slå sin gubbe. Vi gjorde ett bra boxplay, men det tar mycket energi och så kommer den här individuella skickligheten och så är det mål, säger Phil Horsky. 

Innan periodpausen utökade Nybro till 2-0 efter en retur framför mål. 

– Vi kunde ha stängt mittzonen lite bättre där. Men jag tycker att det var en ganska okej första. Det var ingen 2-0-period, det tyckte jag inte. 

Brittains första mål

I den andra perioden var det rätt böljande spel inledningsvis. Men när det blev dags för fyra mot fyra-spel kunde Nybro utöka till 3-0. 

– Vi sov lite grann i fyra mot fyra och det är alldeles för billigt. Vi tappar insidan för enkelt och det får inte hända i fyra mot fyra. Innan dess skapade vi en del lägen och gjorde många bra saker. 

Nybro fick ett nytt powerplay och kunde då utöka till 4-0 och gå till periodvila med en mycket klar derbyledning.

– Ingen var glad i omklädningsrummet. Vi ville visa och ta med oss tredje perioden till nästa match. Det tycker jag att vi kan göra.

Josh Brittain reducerade till 4-1 och inte långt därefter satte Sebastian Vidmar 4-2 i powerplay. Vimmerby hade fått kontakt. 

– Vi hade chanser att få in ett 4-3-mål där. Vi tog ut målvakten tidigt och hade bra chanser, men Nybro försvarar sig desperat och då är det svårt att göra fyra mål. Jag tyckte väldigt mycket om tredje perioden. Men slutsatsen är att alla inte var påkopplade och alla måste vara det. Vi följde inte gameplanen helt och det var inte tillräckligt bra fokus i vissa situationer. Allt var inte negativt, men det måste stämma för oss i en sådan här match. 

Upplevelsen var att ni tappade mer puck och slarvade mer än tidigare i egen zon med passningsspelet?

– Jag måste kolla matchen igen, men vi löste situationer bra under press. När vi vann pucken rörde vi inte tillräckligt mycket på fötterna och gick tillbaka med pucken i onödan. Men jag tycker försvarsspelet var bra utan puck. Allt de skapade i första perioden var på individuell skicklighet. Det var ingen topprestation, men inte så dåligt heller. Men jag sminkar inte över något, vi är missnöjda och det fanns perioder där vi slarvade och det går inte mot topplag. Vi behöver alla påkopplade. 

Är Nybro seriens bästa lag?

– De gör inte många misstag, de spelar ganska enkelt och tråkigt. De minimerar misstag och det är ett bra lag med individuell skicklighet. Vi kan slå dem, de är inte oslagbara, men man får inte slarva. 

Smäll på forwarden

Todd Winder, tilltänkt spetsvärvning från Kanada inför säsongen, är lagets näst bästa målskytt men var 13:e forward mot Nybro. Det blev inget byte för kanadensaren i matchen.

– Vi har tolv andra forwards och vi måste bänka någon. Han var inte med bland de tolv och jag vill ge andra chansen. Så är det, säger Phil Horsky. 

Mot slutet av matchen fick Sebastian Vidmar en smäll, som kan göra honom till ett frågetecken inför fortsättningen.

– Han fick en smäll, så vi får se hur det är med honom. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt