Annons:

”Diskuterat varför vi inte sätter värde på det vi pratar om”

VH och Jeff Hällegard jagar poäng i Tranås i dag. Foto: Linus Johansson

”Diskuterat varför vi inte sätter värde på det vi pratar om”

Vimmerby Hockey stod för en ordentlig plattmatch mot Helsingborg i onsdags. Det ska inte upprepas i dagens derby borta mot Tranås. – Vi har pratat igenom vad som hände i onsdags och försökt att hitta vägar till ett bättre spel, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

Annons:

Förutom ett par enstaka matcher så har Vimmerby Hockey inte imponerat något nämnvärt så här långt. Ändå är laget fyra i HockeyEttan södra efter nio omgångar och det talar förstås ändå för en viss styrka.

I dag väntar derby i Tranås mot ett hemmalag som är fyra poäng bakom VH.

– Det är klart att det är derbykaraktär på den här matchen. Det kommer förmodligen att vara ännu mer känslor inblandade än vad det brukar vara, säger Jeff Hällegard.

”Ibland är frustrationen enorm”

Vimmerby kommer från en mycket svag hemmainsats mot Helsingborg, där det blev förlust med 4-1.

– Det är en insats som vi verkligen har ventilerat och jag tycker att det känns bra nu. Vi gjorde allt tvärtemot vår gameplan i den matchen. Vi har diskuterat varför vi inte sätter värde på det vi pratar om. Där måste vi bli noggrannare, säger Jeff Hällegard.

– Ibland är frustrationen enorm när man står i båset. Innan matchen hade vi pratat om spelvändningar och tagit fram videoklipp på när vi vänder spelet bra och där man såg vilka effekter det fick. Vi hade tränat på det också. Men ändå gick vi ut och drog ner spelet i egen zon så mycket vi orkade. Vi måste sätta värde i det vi säger och sätta en stolthet i att utföra det. Ska det bli ordning på grejerna så kan inte var och en spela efter eget huvud, fortsätter VH-tränaren.

Ändrat i boxplay

En bit som VH måste förbättra är spelet i numerärt underläge.

– Det är helt obeskrivligt att vi inte har fått till ett bättre boxplay-spel med de spelare vi har, tycker Jeff Hällegard.

Lagom till derbymatchen mot Tranås kommer Vimmerby att byta taktik i boxplay.

– Ja, vi har ändrat i den spelformen och kommer att sätta mer press än vad vi har gjort tidigare.

Det återstår att se om den förändringen räcker till tre derbypoäng i Tranås.

I går skrev vi om förändringarna i VH-laget till matchen mot Tranås. Det kan ni läsa om genom att klicka er in här.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt