Annons:

VH-tränaren efter förlusten: ”Sjukt irriterande och frustrerande”

Det var inga glada miner i VH-lägret efter derbyförlusten mot Tranås. Foto: Simon Henriksson

VH-tränaren efter förlusten: ”Sjukt irriterande och frustrerande”

Vimmerby Hockey gjorde en av sina bättre matcher för säsongen - i två perioder. Det räckte inte för att besegra Tranås på bortais. Hemmalaget vann med 4-3 efter straffar. – Det är sjukt irriterande och frustrerande. När vi har hittat nycklarna för hur vi ska spela, varför ska vi då kasta dem i sjön, frågar sig VH-tränaren Jeff Hällegard irriterat.

Annons:

Det såg länge ut att bli en rolig lördag för Vimmerbyspelarna och den tillresta klacken. Istället förstördes VH-festen av en dålig sistaperiod. Dessförinnan hade VH svarat för två riktigt bra perioder.

– De två första perioderna var ruskigt bra. Vi gjorde allt som vi hade pratat om, det var prickfritt. De hade ju i princip ingenting, säger Jeff Hällegard.

Harlestam utökade

Bortalaget fick också utdelning sent i den första perioden, när Jakob Karlsson sköt in 1-0 i powerplay. I samma spelform utökade sedan Hampus Harlestam till 2-0 i mitten av period två. I det läget av matchen talade i stort sett allt för Vimmerby.

– Jag blir lycklig över prestationen i de två perioderna. Vi stängde ned dem totalt. Det var närmare 4-0 än 2-1, tyckte Jeff Hällegard.

Ändå lyckades Tranås reducera till just 2-1 (Viktor Lennartsson) i slutet av den andra perioden.

”Blir förbannad”

Målet tände uppenbarligen TAIF, som bara 45 sekunder in i den tredje perioden kvitterade till 2-2 genom Adam Willig.

– I tredje perioden började vi tappa puckar. Kalle Östman tappade pucken en meter innanför blå två gånger samma byte och så blev det mål. Sen tycker jag ändå att vi tog tillbaka matchen när vi gjorde 3-2 (Dennis Fröland). Men istället för att ta tag i det igen tappade vi puckar i mittzon som vi inte hade gjort en enda gång under de första 40 minuterna.

Hemmalagets kvittering till 3-3 kom bara ett par minuter efter Frölands ledningsmål. Jeff Hällegard hade svårt att hålla känslorna i styr direkt efter matchen.

– Man blir förbannad, helt enkelt. Varför kan vi inte hålla matchbilden i 60 minuter istället för 40? Det handlar om att man inte är nöjd med att göra det enkla i den sista perioden. Det stör mig något djävulskt att vi åker härifrån med en torsk när vi var så pass mycket bättre första 40 minuterna. Det är sjukt irriterande.

Bästa sedan Troja

Efter en mållös förlängning avgjorde TAIF:s Edvin Karlsson i straffläggningen.

– Det kändes som att matchen var klar även där. Pucken tog på Viktor Kokmans benskydd, men lik förbannat gick den under. Där ska det vara stängt, säger Jeff Hällegard.

VH-tränaren får förstås ändå försöka plocka med sig två mycket starka perioder.

– Ska jag göra ett samlat intryck tycker jag att prestationen var fantastiskt bra i 40 minuter. Det är det bästa vi har gjort sedan Troja borta. Men vi måste lära oss att inte frångå en matchplan när det är så tight. Det går inte att bjuda på ett skit. Det är klart att vi ska ha med oss tre poäng, men nu blev det i alla fall en.

Intressant formation

Bland Vimmerbys bättre spelare hittar vi Pelle Ström och Victor Crus Rydberg. Jeff Hällegard lyfte också fram Robin Kokkonen, Mattias Wigley och David Stenbacka.

Den nykomponerade linan med Crus Rydberg, Hampus Harlestam och Jesper Kokkonen såg spännande ut.

– Crus Rydberg är mycket bättre nu och tar större ansvar. Den femman såg sjukt intressant ut.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt