Annons:

Hällegard: ”Tråkigt att folk inte krigar hårdare”

Jeff Hällegard bemöter kritiken från Razmuz Waxin Engback. Foto: Linus Johansson

Hällegard: ”Tråkigt att folk inte krigar hårdare”

Razmuz Waxin Engback värvades till Vimmerby Hockey som en fysisk spelare som skulle gå in rejält i närkamperna. – Så tycker vi inte att det har varit, säger VH-tränaren Jeff Hällegard om forwarden som har valt att bryta sitt kontrakt med klubben.

Annons:

Tidigare i dag kunde Dagens Vimmerby avslöja att forwarden Razmuz Waxin Engback brutit sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. Bland annat eftersom han var besviken på den knappa speltid han fått. Ett faktum som Jeff Hällegard bemöter så här:

– Vi är 14 forwards i dagsläget och när alla är friska finns det en turordning. Vi kan inte lova någon spelare speltid när alla är friska.

Hamnar i Vallentuna

VH-tränaren är inte särskilt nöjd med Waxin Engbacks insats i Vimmerby-tröjan.

– Vi har varit ganska tydliga med vilken roll han skulle ha. Han var hitplockad som en rivig checkingforward som skulle gå otroligt mycket på kropp. Så tycker vi inte att det har varit. Istället har han spelat som många andra gör och då tycker vi att vi har haft bättre såna spelare i truppen.

Nu lär Razmuz Waxin Engback hamna i Vallentuna istället.

– De hörde av sig för ett par veckor sedan och ville antingen låna honom eller plocka över honom helt. Vi tyckte inte att ett lån var så aktuellt. Antingen får man vara kvar här och kriga, annars får man byta klubb, säger Jeff Hällegard.

”Drar inte åt olika håll”

Waxin Engback tycker inte att Vimmerby som lag har presterat vad man borde så här långt.

– Jag skulle nog säga att det beror på att laget inte drar åt samma håll, varken på isen eller utanför isen, sa han i en intervju med DV tidigare i dag.

Jeff Hällegard:

– Jag skriver under på att vi inte har vunnit de matcher vi ska vinna. Men det är verkligen inte så att laget drar åt olika håll. Det har att göra med att vi inte har gjort det tillräckligt enkelt för oss.

Hoppas på IKO-back

Razmuz Waxin Engback är den andra spelaren att lämna VH den här säsongen. Först ut var Hampus Berg.

– Det är så hockeyvärlden ser ut nu för tiden. Jag tycker det är tråkigt att folk inte krigar hårdare, men alla äger sin egen känsla och sitt eget val, säger Jeff Hällegard.

Något behov av att förstärka truppen med en forward känner inte VH-tränaren för stunden.

– Jag hoppas att Anton (Carlsson) och ”Macke” (Modigs) ska vara tillbaka snart, då har vi folk.

Däremot är det fortsatt högaktuellt att förstärka truppen med en back. Där kan det tidigare Oskarshamnslånet Daniel Nilsson bli svaret.

– Jag vet att (Daniel) Stolt håller på med det. Vi ser Daniel som en het kandidat att vara i Vimmerby.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt