Efter tveksam inledning – VH körde över Varberg

Glada igen! Vimmerby Hockey fick jubla efter en evighet utan seger. Foto: Linus Johansson

Fyra raka förluster. Det fick vara nog. Mot dunderjumbon Varberg HK blev Vimmerby Hockey ett vinnande lag igen.

Men det såg inte direkt övertygande ut inledningsvis.

Jumbon Varberg HK tog ledningen med 1-0 och hade sedan fem minuter på sig i slutet av öppningsperioden i numerärt överläge sedan Robin Kokkonen fått matchstraff. Vid 1-0-ledning hade också hallänningarna, som tagit fem poäng, ett straffslag.

I den andra perioden vände Vimmerby på steken efter mål av Oscar Josefsson (1-1) och Jesper Kokkonen (2-1).

I den tredje akten såg Vimmerby ut att köra över motståndet och gick iväg till 5-1 genom mål av Hampus Harlestam, Jesper Kokkonen och Kalle Östman.

Då drog en Varbergsspelare på sig ett matchstraff – och VH hade ett drömläge att ytterligare köra över motståndet.

Då blev det i stället både 5-2 och 5-3 i baken, efter att hemmalaget ådragit två utvisningar.

6-3 kom dock raskt därpå. Mattias Wigley gjorde det sjätte målet.

Daniel Nilsson gjorde också 7-3 nästan omgående.

Målfabrikationen fortsatte och Viktor Hällegard pangade dit 8-3, som också blev slutresultatet.