Annons:

CHOCKEN: KARLSSON LÄMNAR VIMMERBY HOCKEY

Jakob Karlsson har gjort sitt i Vimmerby Hockey för den här gången. Framöver blir det spel med IK Pantern.

CHOCKEN: KARLSSON LÄMNAR VIMMERBY HOCKEY

För bara några dagar sedan talade det mesta för att Jakob Karlsson skulle bli kvar i Vimmerby Hockey en längre tid. Så blir det inte. Redan i morgon återvänder centern till Malmö och allsvenska IK Pantern.
– Jag är jätteförvånad. Så sent som i lördags förmiddag trodde jag aldrig att det här skulle hända, säger Jakob Karlsson.

Annons:

Jakob Karlsson har i perioder lånats ut från Pantern till moderklubben Vimmerby. I fredags stod det klart att utlåningen skulle förlängas till att gälla åtminstone grundserien ut. Samtidigt gavs Karlsson möjligheten att leta efter en ny klubb. Där började nästa story i den här hockeysoppan.

– Efter att jag fått tillåtelse att prata med andra klubbar var det snabbt en annan allsvensk klubb som visade intresse. De ville att jag skulle komma och testa med dem den här veckan. När det blev aktuellt ville Pantern helt plötsligt ha tillbaka mig, säger Jakob Karlsson.

”Kritisk mot hur de behandlat mig”

Jakob Karlsson fick möjligheten att välja på de två klubbarna - och i kväll föll valet på en återkomst till IK Pantern.

– Jag har kommit fram till att jag vill ge det en ny chans i Pantern. Det känns som det bästa alternativet för mig. Jag har försökt att tänka på vad som är bäst för min hockeykarriär och har gått på magkänslan. Det har varit en väldigt rörig och konstig säsong för mig, nu får jag se om det här är rätt beslut. Om det blir samma situation igen har jag blivit lovad att jag ska kunna komma ur kontraktet.

Hur känns det att återvända till Pantern?

– Klart att jag är kritisk mot hur de har behandlat mig den här säsongen. Men det är inga hard feelings, jag är ganska prestigelös på det sättet. Hade jag känt agg och bitterhet hade jag inte spelat mer i Pantern. Sen trivs jag i gruppen och tycker att jag har chans att få mycket speltid, säger Jakob Karlsson.

Är du förvånad?

– Ja, jätteförvånad. Så sent som i lördags förmiddag trodde jag aldrig att det här skulle hända. Då trodde jag att jag skulle bryta med Pantern. Det kan gå väldigt snabbt i hockey.

”Tråkigt på ett sätt”

Redan i morgon lämnar Jakob Karlsson Vimmerby och därmed har han spelat klart i moderklubben för den här gången.

– Klart att det känns tråkigt på ett sätt. Men när jag lämnade för Södertälje så var det för att se hur långt jag kunde komma. Så känner jag nu också. Sen är det alltid väldigt kul att spela i Vimmerby. Det känns bra att kunna lämna när laget är på rätt väg, tycker Jakob Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt