Annons:

Tidigare VH- och VIK-centern byter SHL-klubb:

Kalle Östman lämnar Djurgårdens IF och har skrivit på ett tvåårskontrakt med konkurrenten Malmö. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Tidigare VH- och VIK-centern byter SHL-klubb: "Spännande utmaning"

Kalle Östman, med ett förflutet i både Vimmerby Hockey och Västerviks IK, byter klubb i SHL. Han lämnar Djurgårdens IF för Malmö Redhawks till kommande säsong. 

Annons:

Det har visserligen gått några säsonger sedan den Falunfödde centern Kalle Östman spelade ishockey i våra trakter. Han spelade med Vimmerby i Hockeyettan säsongen 2016/17 och Västervik i Hockeyallsvenskan säsongen därpå. 

Han tillbringade därefter en säsong med Västerås IK i Hockeyallsvenskan som gav honom ett SHL-kontrakt med Djurgårdens IF. Han har precis avslutat sin andra säsong med Djurgården i SHL där han svarade för 26 poäng (6+20) på 55 matcher. 

Klar för Malmö

Efter två säsonger i kungliga huvudstaden byter Kalle Östman SHL-klubb. Centern är klar för Malmö Redhawks och har skrivit på ett tvåårskontrakt. 

”Jag ser väldigt mycket fram emot det här och det blir en spännande utmaning att komma till Redhawks. Det känns som att klubben har något bra på gång och jag är entusiastisk att vara med på den här resan. Det ska också bli kul att komma tillbaka till Malmö. Både jag och min sambo trivdes väldigt bra i staden under mina två säsonger i Pantern. Det ska bli roligt att komma ner och träffa grabbarna och jag längtar efter att få köra igång med träningen inför säsongen”, säger Kalle Östman i en kommentar till Malmös hemsida.

Det står också klart att Västerviks IK:s tidigare lagkapten Dan Pettersson lämnar SHL-laget Linköping efter tre säsonger. Var han spelar kommande säsong är oklart.

En annan spelare med VIK-koppling är backen Fredrik Lindström, som i dag har kritat på ett nytt ettårskontrakt med Vimmerbys Hockeyettan-konkurrent Tranås AIF.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt