Annons:

Wahlberg gör comeback i kvällens superderby: ”En utmaning”

Västerviks IK har satt många motståndare på plats i vinter. I kväll hoppas förre Vimmerbykaptenen Emil Wahlberg på en lyckad match i Oskarshamn. Foto: Ilkka Ranta

Wahlberg gör comeback i kvällens superderby: ”En utmaning”

IK Oskarshamn mot Västerviks IK. Ett derbymöte som säkerligen får det att vattnas i munnen på de båda lagens supportrar. I kväll möts de i Oskarshamn - inför en bit över 3 000 åskådare.
– Det kommer att bli väldigt häftigt, säger Emil Wahlberg, tidigare lagkapten i Vimmerby Hockey.

Annons:

Inför den här säsongen lämnade Emil Wahlberg Vimmerby för spel i rivalen Västerviks IK, som förra säsongen tog steget upp i HockeyAllsvenskan.

För en VIK-spelare är förstås derbymatcherna mot IK Oskarshamn något av det största under säsongen. Den första matchen mellan lagen, som spelades i Västervik, vann VIK med 5-2. I kväll är det Oskarshamn som har fördel av hemmaplan. En bit över 3 000 biljetter har sålts till matchen, som troligen kommer att bli slutsåld.

– Det blir nog en väldigt rolig match att spela, en utmaning för oss. Oskarshamn har ett bra lag och brukar vara vassa på hemmaplan. För vår del gäller det att spela vårt spel och inte bjuda på något, säger Emil Wahlberg. 

”Värd tre poäng”

I stort sett ingen hade väl trott att Västervik, snart halvvägs in i serien, skulle ligga trea i HockeyAllsvenskan. Oskarshamn var däremot betydligt högre tippat än den tiondeplats de ligger på just nu.

Snacket som går är att Västervik är favorit i kväll?

– Jag vet inte om vi är favoriter. Alla lag i serien är bra. Men innan säsongen hade man kanske inte trott att det skulle snackas i de termerna.

Hur mycket betyder matchen?

– Visst betyder den väldigt mycket. Vi vill visa att vi är det bättre laget och hör hemma i den delen av tabellen som vi ligger. Men det går inte åka runt och tänka för mycket, i grund och botten är det en match som är värd tre poäng.

Tillbaka efter skada

Trots tabelläget väljer Emil Wahlberg att hålla en låg profil inför fortsättningen av serien.

– Målsättningen är att ha två lag bakom oss när serien är slut. För varje poäng vi tar ökar den chansen. Det är långt kvar och vi tar match för match.

För Emil Wahlberg innebär kvällens derby comeback efter att en fotskada hållit honom borta i två och en halv vecka. Det är osäkert hur mycket speltid det blir för den förre Vimmerbykaptenen.

– Jag tränade två och ett halvt pass förra veckan och då kändes det ganska bra. Sen fick jag ett litet bakslag och missade matchen mot Modo. Nu har jag tränat två pass för fullt den här veckan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt