Annons:

VH TILL FINAL - KAN TA REVANSCH MOT HV71

Vimmerby Hockeys 03-lag är klart för final i DM. Foto: Privat

VH TILL FINAL - KAN TA REVANSCH MOT HV71

För andra året i rad är Vimmerby Hockeys 03-lag klart för DM-final. Även den här gången väntar HV71 i finalen, som spelas kommande helg.
– Gör vi jobbet ordentligt kan vi ta dem, säger VH-tränaren Stefan Lundqvist.

Annons:

Förra året tog sig Vimmerby Hockeys 03-killar till final i DM. Den gången blev HV71 för svårt. Nästa helg får VH chans till revansch. I dagens semifinalspel vann Vimmerby samtliga sina matcher och tog sig som gruppsegrare vidare till final för andra året i rad.

Först besegrades Oskarshamn med 4-0 och sedan Värnamo med samma siffror.

– Matchen mot Oskarshamn var ganska jämn, men vi lyckades knäcka dem till slut. Det var tajt och lite spänt till en början, men vi kunde vinna tack vare bra målvaktsspel och en fin laginsats. Mot Gislaved var vi det klart bättre laget och kunde ha gjort några mål ytterligare, säger Stefan Lundqvist.

Vände 0-3 till seger

I den sista matchen väntade arrangörsklubben Gislaved. Vimmerby hade råd att förlora matchen med fem mål och ändå ta sig till kommande helgs final.

– Vi ville verkligen gå ut och ta den matchen också. Vi började dock väldigt trevande och hamnade i underläge med 3-0. Till slut kunde vi ändå vända och vinna med 4-3, det var starkt av killarna.

Även HV71 vann sin semifinalgrupp och därmed blir det alltså en upprepning av fjolårets final.

– HV hade det lite tufft, det var på gränsen att de klarade av att vinna sin grupp. Det blir givetvis en jättetuff uppgift för oss. Men kan vi ta fram det spelet vi visat i serien tidigare under säsongen och göra jobbet ordentligt så kan vi ta dem.

Finalen spelas i Eksjö kommande lördag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt