Annons:

Vimmerby jagar revansch - och en plats i Allettan

Kalle Östman är tillbaka i Vimmerbys lag efter sjukdom. Foto: Linus Johansson

Vimmerby jagar revansch - och en plats i Allettan

4-1-förlusten hemma mot Helsingborg ska inte upprepas i morgon. Då jagar Vimmerby Hockey revansch i Olympiarinken.
– Vi ska ha revansch på dem, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

Annons:

Grundserien närmar sig sitt slut. För Vimmerby återstår tre matcher. För konkurrenterna om en plats i Allettan; Nybro, Tranås och Kallinge/Ronneby, återstår två matcher. Tre av de fyra lagen kommer att spela i Allettan efter jul.

– Klart att vi helst hade velat vara klara redan nu. Men det är också en tjusning i att det är så tajt som det är, tycker Jeff Hällegard.

”En arbetsseger”

Helsingborg var länge ett av lagen som var med i kampen om en plats i Allettan, men nu är den chansen borta för Skånelaget.

Vad tror du att det innebär för matchen i morgon?

– Som jag har sagt förut, vi måste fokusera på vårt. Vi kan inte lägga energi på motståndare eller resultat i andra matcher.

När VH och Helsingborg möttes i Vimmerby vann Helsingborg med klara 4-1.

– De gjorde det bra och vi gjorde det mindre bra. Det jag minns är att Helsingborg slet väldigt hårt, det var en arbetsseger för dem. Samtidigt var inte vi särskilt effektiva. Men det är ett bra lag vi möter och vi måste åka dit och prestera som vi har gjort den senaste tiden.

Östman tillbaka

Vimmerby ser ut att kunna åka till Skåne med ordinarie lag. Kalle Östman, som missade matchen mot Troja/Ljungby i fredags, är tillbaka efter sjukdom.

Eventuellt finns också målvakten Mattias Magnusson, som har missat ett antal matcher på grund av skada, med på bänken.

– Han var tillbaka i full träning i går. Vi får se om det blir Mattias eller ”Robban” (Davidsson) som sitter på bänken, säger Jeff Hällegard.

I kampen om en Allettanplats har Vimmerby två poäng att gå på till Kallinge/Ronneby på sjätteplatsen, och dessutom en match mindre spelad.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt