Annons:

JUST NU:

Calle Brattenberger blir målvaktstränare i Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

JUST NU: "Bratten" blir tränare i Vimmerby Hockey

Calle Brattenberger är tillbaka i Vimmerby Hockey. Nu som målvaktstränare, främst på ungdomssidan.
– Det här är något som jag brinner för, och vill satsa på. Det ska bli riktigt roligt, säger Calle Brattenberger.

Annons:

Calle Brattenberger har ett antal år bakom sig som hyllad målvakt i Vimmerby Hockey. Han avslutade sin spelarkarriär efter förra säsongen, då han spelade i Södertälje SK.

"Bratten" har även nu ett engagemang i SSK, som han framöver kommer att kombinera med ett uppdrag som målvaktstränare i Vimmerby Hockey. Han kommer främst att jobba på ungdomssidan, men kommer också att finnas tillgänglig för klubbens seniormålvakter.

– Vi har sökt efter ett samarbete med en målvaktstränare under hela hösten, men har av olika anledningar inte lyckats få till den biten förrän nu. Vi är väldigt tacksamma mot Södertälje, som ger Calle tillåtelsen att ha ett engagemang i Vimmerby Hockey, säger Pelle Johansson, assisterande sportchef i Vimmerby Hockey, i ett pressmeddelande.

– Vi är också övertygade om att Calle Brattenberger har alla förutsättningar att bli en riktigt bra målvaktstränare, både nu och i framtiden. En mycket bra lösning för oss, fortsätter Johansson.

"En chans att ge en del tillbaka"

Calle Brattenberger bor i Vimmerby, där han också har sitt civila jobb, men har nyligen hoppat på ett uppdrag i SSK.

– Jag jobbar med klubbens ungdomsmålvakter, och går samtidigt en utbildning till målvaktstränare i SSK:s regi. Jag är väldigt tacksam mot SSK att de ger mig den här möjligheten, och ser det också som en chans att ge en del tillbaka till Vimmerby, säger Calle Brattenberger.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt