Annons:

”Bratten” tonar ned sin roll i VH: ”I mån av tid”

Calle Brattenberger säger att han inte kommer att ha någon stor roll i Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

”Bratten” tonar ned sin roll i VH: ”I mån av tid”

Tidigare i dag skickade Vimmerby Hockey ut ett pressmeddelande där de berättade att Calle Brattenberger blir målvaktstränare i klubben. En roll som ”Bratten” nu själv tonar ned.
– Det är i mån av tid, ingenting annat. Det kommer att bli några strögånger, säger Calle Brattenberger.

Annons:

Calle Brattenberger avslutade sin aktiva karriär efter förra säsongen. Då spelade han i Södertälje, men har också flera framgångsrika säsonger i Vimmerby Hockey bakom sig.

”Bratten” bor i Vimmerby, där han också har ett civilt arbete. Detta kombineras med en tjänst som målvaktstränare i Södertälje SK.

– Jag har en deltidstjänst i SSK och är där varannan vecka och jobbar. Jag är inriktad mest på ungdomsdelen, säger Calle Brattenberger.

Ser sig inte som tränare i VH

Tidigare i dag skickade Vimmerby Hockey ut ett pressmeddelande. I pressmeddelandet stod bland annat följande: ”Det står nu klart att Calle Brattenberger blir ny målvaktstränare i Vimmerby Hockey. Främst på ungdomssidan, men han kommer även att finnas tillgänglig för klubbens seniormålvakter. Calle har ett engagemang i Södertälje SK, som han tack vare SSK:s goda vilja, nu kan kombinera med uppdrag i Vimmerby Hockey”.

Calle Brattenberger har under kvällen kontaktat DV för att ge sin syn på rollen - och tona ned den.

– Jag är målvaktstränare i Södertälje, ingen annanstans. Jag ser mig inte som någon målvaktstränare i Vimmerby. Jag kommer att åka upp till hallen i mån av tid för att hjälpa till och ge lite stöttning.

Hur ofta kommer du att hjälpa till i Vimmerby?

– I mån av tid, som sagt. Det kommer bara att bli några strögånger, säger Calle Brattenberger.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt