Annons:

Franzén efter derbysegern:

Tranås AIF fick jubla i derbyt mot Vimmerby.

Franzén efter derbysegern: "Hoppas båda är klara på måndag"

Tranås AIF straffade Vimmerby Hockey stenhårt i lördagens derby. För Tranås betydde segern otroligt mycket. – Det här var verkligen jätteskönt, men jag hoppas att både vi och Vimmerby är klara på måndag, säger TAIF-coachen Charles Franzén.

Annons:

Tranås AIF verkar ha väldigt lätt för Vimmerby Hockey den här säsongen. 

På lördagen kom den andra raka derbysegern. TAIF tog därmed ett stort steg mot Allettan.

– Det var en tuff match, härlig inramning och mycket publik. Det är de här matcherna vi vill ha, folk ska kunna ta en pilsner liksom, säger Charles Franzén, tränare i Tranås. 

Tranås var klart starkare och vann med hela 6-2. 

– Första perioden var klart vår, sedan får de turligt göra 1-1 i powerplay. Det var missvisande. I den andra kommer Vimmerby ut hårt och gör tidigt 2-1. Sedan får vi 2-2, 3-2 och 4-2 ganska snabbt. 

"Kör med huvudet under armen"

Trots att VH fick spela med en man mer i fem minuter lyckades de inte ta sig in i matchen igen. 

– Det var ett tvivelaktigt matchstraff, tacklingen var inte mot huvudet. Deras spelare skrattar i båset och går sedan in nästa byte, men det är som det är. Vi försvarar oss bra och hade läst hur de skulle spela. 

I den tredje kontrade TAIF snabbt in 5-2 och 6-2 och avgjorde derbyt. 

– De måste gå fram och då kommer 5-2 och 6-2. De har ett bra lag, men då kör de med huvudet under armen. För vår del känns det här jätteskönt, vi kände innan att vi måste minst ta tre poäng på de två sista matcherna. Nu har vi gjort det och jag hoppas att både vi och Vimmerby är klara på måndag. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt