Annons:

Fantastiskt plusresultat för Vimmerby MS: ”Ett av de bästa resultaten på länge”

Mycket folk besöker årligen Semesterracet, som är Vimmerby MS bästa inkomstkälla. Foto: Linus Johansson

Fantastiskt plusresultat för Vimmerby MS: ”Ett av de bästa resultaten på länge”

Vimmerby MS har en mycket bred verksamhet. Under 2016 arrangerades flera stora tävlingar. Det ekonomiska resultatet för verksamhetsåret blev därefter. Vid sitt årsmöte kunde VMS redovisa ett imponerande plusresultat på nästan en miljon kronor.

Annons:

Verksamhetsåret 2015 kunde Vimmerby MS redovisa ett plusresultat på imponerande 461 436 kronor. Men det var ändå ingenting mot resultatet som nyligen redovisades för verksamhetsåret 2016. Där noterade VMS ett plus på 942 960 kronor.

– Det är klart att det känns tryggt att göra ett sådant resultat, säger Roger Karlsson, som på årsmötet omvaldes som ordförande.

Stort plus på Midnattssolsrallyt

Under 2016 arrangerade Vimmerby MS flera stora tävlingar och var även medarrangör i Midnattssolsrallyt.

– Semesterracet drog in ungefär samma pengar som tidigare, men där hade vi också lite mer utgifter än vad vi brukar ha. Men det är en femdagarstävling med mycket annat runt omkring så den gick förstås bäst ekonomiskt. Sen hade vi också enduro-SM och Midnattssolsrallyt. Sen gick alla folkracetävlingar också bra.

Hur mycket plus gick ni på Midnattssolsrallyt?

– Det är KAK (Kungliga Automobilklubben) som driver det. Vi fick betalt för jobbet vi gjorde och så sålde vi en del reklam till programbladet. Jag kommer inte ihåg exakt, men vi gick plus någonstans mellan 200 000 och 300 000 kronor.

Hur skulle du säga att Vimmerby MS mår ekonomiskt?

– Vi har bra ekonomi, den är stadig. Visst kan man tycka att vi har mycket pengar, men vi har en stor verksamhet. Skulle vi av någon anledning tvingas ställa in Semesterracet något år måste vi ha en buffert, säger Roger Karlsson.

Nya namn i styrelsen

Ett plusresultat på närmare en miljon kronor är inte något som är vanligt förekommande för Vimmerby MS.

– Det är ett av de bästa resultaten på länge, konstaterar Roger Karlsson.

Roger Karlsson valdes alltså om som ordförande och detsamma gäller vice ordföranden Fredrik Johansson. Kicki Henningsson avgick som sekreterare i samband med årsmötet och den platsen är just nu vakant. Nya i styrelsen är Lukas Jälmestedt (enduro) och Alexander Alexandersson (rally).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt