Annons:

Midnattssolsrallyt kommer till Hultsfred: ”Blir en folkfest”

Malin Albertsson, Per Gröön, Lars Jonsson, Jennie Leppelt och Kicki Henningsson ser fram emot rally i Hultsfred. Foto: Linus Johansson

Midnattssolsrallyt kommer till Hultsfred: ”Blir en folkfest”

Tidigare i dag kunde vi berätta att 2017 års upplaga av Midnattssolsrallyt kommer att inledas med en central sträcka i Hultsfred.
– Det blir en folkfest, något för allmänheten att se fram emot, säger Malin Albertsson, turism- och informationschef i Hultsfreds kommun.

Annons:

I dag hade Kungliga Automobilklubben, Hultsfred Handel, Hultsfreds kommun och Vimmerby MS bjudit in till en pressträff vid stationen i Hultsfred. Där meddelades att sommarens Midnattssolsrally kommer att inledas med en specialsträcka i Hultsfred. Sträckan startar vid Björkudd och kommer att gå förbi sjön Hulingen och på Storgatan med mål vid Hembygdsparken.

– Rallyt i fjol i den här regionen blev väldigt bra. Det var populärt på alla sätt och vis. Samarbetet med kommuner, motorklubbar och näringsliv gick väldigt enkelt. Att vi nu börjar med en specialsträcka centralt i Hultsfred var en idé som planterades redan innan förra årets rally, säger Lars Jonsson, projektledare för Midnattssolsrallyt.

Dubbla centrala sträckor

Förra årets tävling inleddes med en specialsträcka i centrala Vimmerby. När rallyt startar den 28 juni i sommar blir den första sträckan en central sådan i Hultsfred. Men även Vimmerby får en sträcka centralt i staden, på tävlingens tredje dag och med samma sträckning som förra året.

– Idén att köra i Hultsfred kommer inte från KAK utan från rallyfolket häromkring. Kjell Fransson har haft denna sträckning i huvudet under många år, säger Lars Jonsson.

Midnattssolsrallyt är ett historiskt rally med 200 startande ekipage. Bilarna får inte vara nyare än 1990 års modell.

– För att göra rallyt så tillgängligt som möjligt för alla kommer bilarna efter avslutad sträcka att ta sig till Tors Plan där det kommer att bli intervjuer och möjlighet att titta på bilarna, säger Lars Jonsson.

”En folkfest”

Precis som förra året kommer besiktning av bilarna och invigning att äga rum i Vimmerby, innan det bär av till Hultsfred för tävlingsstart.

Hultsfred Handel planerar för vissa kringaktiviteter i samband med tävlingen.

– Vi ser förstås att caféer och restauranger håller öppet på kvällen, kanske också vissa butiker. Vi kommer också att fylla i första hand Järnvägsparken med lite aktiviteter. Vi har inte riktigt spikat vad än, men det ska vara lite familjetema, säger Per Gröön från Hultsfred Handel.

Malin Albertsson från Hultsfreds kommun:

– Det blir en folkfest, något för allmänheten att se fram emot. Det är också en chans för oss att få visa upp miljön i Hultsfred.

Vimmerby är centralort för Midnattssolsrallyt även 2017 och 2018.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt