Annons:

Årets första tävling i Gnagaredalen - kan köras i snö

Tobias Svärd, som vann Semesterracet 2016, kommer till start i Påskracet. Foto: Linus Johansson

Årets första tävling i Gnagaredalen - kan köras i snö

På Långfredagen arrangerar Vimmerby MS årets första folkracetävling i Gnagaredalen. Vädret ser inte ut att vara med VMS, men Beatrice Ågren Karlsson räknar med att tävlingen kommer att köras som planerat.

Annons:

Runt 170 förare kommer till start i Påskracet. Det är färre än förra året, men fortfarande en bra siffra. De är uppdelade i tre klasser, senior (cirka 100 startande), dam (cirka 40) och junior (cirka 30).

– 170 förare tycker jag är precis lagom. Det vi ser är att damklassen har ökat litegrann, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

”Har haft fel förut”

I seniorklassen körs det fyra finaler (A, B, C och D) medan damerna och juniorerna kör tre finaler (A, B och C). Samtliga förare kör tre omgångar innan det är dags för finaler. I finalerna gäller systemet med en runner up, där segraren avancerar till nästa final.

På startplattan kommer bland annat fjolårsvinnarna i Påskracet, och 2016 års vinnare i Semesterracet, Tobias Svärd och Camilla Wernersson, att stå.

Banan ser fin ut inför premiärtävlingen.

– Banan är otroligt fin. Väderleksrapporterna ser däremot inte så roliga ut, men de har ju haft fel förut, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Ingen tanke på att ställa in

I nuläget pratas det om både regn och snö i anslutning till fredagens tävling. Temperaturen ska ligga runt nollan.

– Vi har tänkt att köra, det finns inte en tanke på att ställa in. Kommer det jättemycket snö får vi försöka ta bort det med lastmaskin. Däremot är vi medvetna om att det kan bli sämre förutsättningar när det gäller fin körning samt för publiken och våra funktionärer.

Fakta

Vimmerbyförare i Påskracet:

Seniorklassen: Johan Karlsson, Rickard Bergman, Robin Eriksson, Jesper Åberg, Max Mattisson, Markus Stjernström, Conny Stjernström, Roger Frosthed, Samuel Thörnqvist, Thomas Karlsson, Timmo Helgesson. Jesper Sundström, numera i Jungnerligan från Oskarshamn, kommer också till start.

Damklassen: Emelie Karlsson, Josefine Forsblad, Katja Frosthed, Leona Nilsson, Marie Stjernström, Marie Karlsson, Sofia Lod.

Juniorklassen: Robin Stjernström, Oliver Thörnqvist, Hampus Milton.

Debutant: Theo Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt