Annons:

Norske stjärnan briljerade i debuten för VMS

I går kördes den första tävlingen i seriecrossen i Tranås. I Vimmerby MS gjorde den norske stjärnan Even Heibye debut. Han vann båda sina heat, men det räckte inte för att VMS skulle tillhöra den övre halvan av resultatlistan.

Annons:

Vimmerby MS kör i år i division två och i den första serietävlingen var det Even Heibye, Jimmy Elofsson, Johan Frejd och Mattias Karlsson som representerade VMS.

Even Heibye har en mycket fin meritlista och har bland annat vunnit svenska mästerskapet flera gånger. För några månader sedan blev han svensk medborgare och till den här säsongen har han bytt klubb från Eksjö till Vimmerby.

Punktering både fram och bak

Ett fint tillskott för VMS, förstås. Det visade Heibye redan i den första serietävlingen, där han vann båda heaten. Den enda som var i närheten av att kunna hota VMS-föraren var William Andersson från Vrigstad.

Mattias Karlsson gjorde även han ett fint förstaheat. Efter en dålig start där han ett tag låg på 22:a plats så kämpade han sig upp till en slutlig 13:e-plats. I sitt andra heat fick han punktering på både fram- och bakhjulet, men kämpade sig ändå in som 28:a.

Jimmy Elofsson kämpade på bra i sina heat och placerade sig som 33:a och 32:a.

En som däremot hade det riktigt tufft var Johan Frejd. Kramp i underarmarna redan i det första heatet gjorde att det blev en tuff dag, men han lyckades ändå ta sig i mål i båda heaten.

Tranås var starkast

Hemmaklubben Tranås MS vann totalt och belönades med tio lagpoäng. Vrigstad körde in som tvåa och Landskrona som trea. Vimmerby slutade sjua, placeringen bakom Målilla, av nio deltagande lag.

Fakta

Lagen i serien:

Bodafors MK

Landskrona MK

MK Stencrossarna Munka Ljungby

Målilla MK Motocrossklubb

Sösdala MK

Tranås MS

Uppvidinge MK

Vimmerby MS

Vrigstad MK

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt