Annons:

Positivt läge för Midnattssolsrallyt: ”Får skaffa mig 50 ovänner”

Lars Jonsson tror på 250 anmälda ekipage till Midnattssolsrallyt. Då tar en tuff gallring vid, eftersom bara 200 får plats. Foto: Simon Henriksson

Positivt läge för Midnattssolsrallyt: ”Får skaffa mig 50 ovänner”

Över 200 ekipage har i nuläget anmält sig till Midnattssolsrallyt, som körs i Vimmerby med omnejd i sommar. Det är fler än vad arrangören kan ta emot.
– Och då är det ändå en stund kvar innan anmälningstiden går ut, säger Lars Jonsson, projektledare för Midnattssolsrallyt.

Annons:

När det historiska rallyt kördes i Vimmerby för första gången förra sommaren så var intresset stort både bland förare och publik. Då var maxtaket på antalet startande satt till 175 stycken. I år har man lyckats höja det till 200. Men det kommer alltså inte att räcka för att alla ska få en startplats.

Tror på 250 anmälda

När vi pratade med Lars Jonsson för en vecka sedan konstaterade han att det redan var över 200 anmälda ekipage.

– Och då är det ändå en stund kvar innan anmälningstiden går ut (stänger femte maj, reds. anm.). Vi ser mycket nya människor i listorna och de som har anmält sig kommer från flera andra länder än Sverige.

Hur många anmälningar tror du att ni får in?

– Jag tror att det kommer att stanna runt 250 stycken och så får jag skaffa mig 50 ovänner när vi måste gallra bort ett antal. Det är ett problem och det är synd, men det är som det är. Att ha fler än 200 startande går inte, säger Lars Jonsson.

Från åtta länder

Gallringsproceduren är tuff.

– Vi tar hjälp av experter som kan det här och vet vad förarna har för meriter. Vi vill ha en mångfald av bilar, en mångfald av åldrar och så vidare. Det är ett svårt jobb, men vi gör det så rättvist som det går.

Stora namn inom rallysporten riskerar knappast att bli utan en plats.

– Nej, heter man Stig Blomqvist eller Björn ”Nalle” Johansson, eller att man åker i en unik bil, ja, då är man så att säga med. Men heter du Sven Svensson och ingen vet vem du är, kommer från en klubb som inte är engagerad i rallyt och åker en Volvo 240, som är den vanligaste bilen, då sitter du sämre till. Så är det bara, det är ingen hemlighet.

Och om man kommer från något annat land än Sverige?

– Ja, då är man också med. Vi vill ha dem här och det vill förarna också. Det blir en extra krydda till alltihop.

Förutom Sverige finns det just nu ekipage anmälda från Tyskland, Holland, Österrike, Argentina, England, Norge och Finland.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt