Annons:

Fyra VMS-förare i A-final – men Kindaföraren vann

Roger Frosthed blev bästa hemmaförare i helgens tävling. Han kom trea i A-finalen. Bilden är från en annan tävling. Foto: Linnea Karlsson (www.racepage.org)

Fyra VMS-förare i A-final – men Kindaföraren vann

Hela fyra hemmaförare tog sig till A-final i seniorklassen i Åsa-Nisseracet som i helgen avgjordes i Gnagaredalen. Vann gjorde dock rutinerade Kinda MK-föraren Antonio Westerling.

Annons:

Det var många bekanta namn för hemmapubliken när Åsa-Nisseracets A-final avgjordes i dag. I startfältet fanns fyra hemmaförare: Roger Frosthed, Max Mattisson, Robin Eriksson och Felix Karlsson.

Någon hemmaseger blev det dock inte. Vann gjorde istället Antonio Westerling från Kinda MK. Tvåa blev Marcus Gustafsson, Tidaholms MK, medan Roger Frosthed knep tredjeplatsen.

B-finalen vann Felix Karlsson, men i finalen gick kardanen av i starten och det blev en sjätteplats. För övriga hemmaåkare som avancerade till finalerna blev det följande placeringar: Max Mattisson, fyra i A-finalen, Robin Eriksson, femma i A-finalen, Johan Karlsson, sexa i B-finalen, Christian Karlsson, sexa i C-finalen.

 200 starter

I juniorklassen tog sig en hemmaförare till finalheaten. Det var Hampus Milton som fick nöja sig med en tredjeplats i B-finalen. Vann klassen gjorde Emil Bondesson från Tomelilla.

I mixklassen, som samlar damer och veteraner, drog Tjusts Felicia Johansson det längsta strået och vann A-finalen. Bäst för hemmaförarna gick det för Sofia Lod som kom fyra i B-finalen.

Cirka 200 ekipage kom till start i årets upplaga av Åsa-Nisseracet. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt