Annons:

Sundström nära braksuccé - snurrade i superfinalen

Jesper Sundström vann sin klass i tvådagarstävlingen i Nyköping. Foto: Linus Johansson

Sundström nära braksuccé - snurrade i superfinalen

Storebrokillen Jesper Sundström var nära en braksuccé i den stora tvådagarstävlingen i Nyköping. Efter att ha vunnit klassen för bakhjulsdrivna bilar snurrade han sedan i ledning i superfinalen.
– Jag hade gärna vunnit där också, men får ändå vara nöjd, säger Jesper Sundström.

Annons:

Folkracetävlingen Mekonomen Vårby-racet i Nyköping är en populär tävling och ett perfekt avstamp inför Semesterracet, som körs i Vimmerby om en månad.

För Jesper Sundström från Storebro gick det utmärkt. Sundström, som sedan ett år tillbaka inte tävlar för Vimmerby MS utan för Jungnerligans RC från Oskarshamn.

Tog starten

Tävlingen avgjordes i flera klasser, på seniorsidan var det uppdelat i framhjuls- och bakhjulsdrivet. Jesper Sundström var bäst av alla i den bakhjulsdrivna klassen och avslutade med att vinna A-finalen i den klassen.

– Det gick helt okej och jag var inte sämre än tvåa i något av kvalheaten. I finalen tog jag starten och ledde hela vägen, berättar Jesper Sundström.

Ledde i tre varv

Tävlingen avslutades med en så kallad superfinal, där de bästa seniorerna från de båda klasserna gjorde upp. Sundström tog starten i superfinalen.

– Jag ledde den i tre varv, men sedan klantade jag till det. Jag körde i ett hål så framvagnen gav med sig. Jag rullade och så var det färdigåkt. Visst hade jag gärna vunnit den finalen också, men jag får ändå vara nöjd.

Jesper Sundström har kört en handfull tävlingar i år och tagit sig till finalåkning i samtliga. Nästa tävling för hans del blir Semesterracet.

– Jag satsar på till den tävlingen och kommer att köra i en bubbla, som jag egentligen skulle ha kört med förra året, men då hann jag inte klart med den. Jag tror att det kommer passa bra.

Bästa resultat för Vimmerby MS i Mekonomen Vårby-racet var en sjätteplats i damernas B-final för Josefine Forsblad.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt