Annons:

Mattisson nära att upprepa bedriften från 2014:

Blekingebon Kent Mattisson, tävlande för Vimmerby MS, slutade tvåa bakom Klas-Åke Eriksson i Semesterracets veteranklass. Foto: Ossian Mathiasson

Mattisson nära att upprepa bedriften från 2014: "Kom inte iväg i starten"

Kent Mattisson vann Semesterracets veteranklass 2014. Nu, nio år senare, var bedriften nära att upprepas. 
– Jag hoppades på att jag skulle vinna, men jag kom inte riktigt iväg i starten, säger Kent Mattisson, bosatt i Mörrum och tävlande för Vimmerby MS. 

Annons:

Blekingebon Kent Mattisson är i folkracekrestar ett känt namn. Han har hållit på med folkrace i 32 år och den främsta framgången i Semesterracet är segern i veteranklassen 2014. 

– Jag har också varit i en seniorfinal i Semesterracet. När jag låg tvåa råkade jag vara lite ful på ledaren och jag fick svartflagg, säger Kent Mattisson. 

Kent Mattisson hade i dag en gyllene chans att bärga sin andra seger i veteranklassen. Han körde in 19 poäng på tre kvalheat och tog en av de sex platserna i A-finalen. Klas-Åke Eriksson tog starten och Kent Mattisson var hack i häl i ett jämnt finalheat. 

– Jag var först iväg men jag fick en smäll i sidan som gjorde att jag tappade fart. Jag försökte jaga ikapp honom så gott jag kunde, men det gick inte. Han har precis som jag kört här många gånger och frågan är om inte han kan banan bättre än vad jag kan. När starten gick kände jag att jag skulle kunna ta hem segern. Jag hade gärna velat ha segraren bakom mig i starten, men jag kom inte iväg som jag ville, säger Kent Mattisson. 

Sonen klar för seniorernas finaldag

Kent Mattisson delar bil med sin grabb Melvin Mattisson, en av många förare som har tagit sig till seniorklassens finaldag. 

– Vi hade den här bilen även förra året och lyckades då den med oss hem trots att hela kopplingen exploderade i starten av Melvins heat. Max och Melvin, två av mina söner, stod på startplattan och trissade varandra. Melvin la i tvåan lite för hastigt så kopplingen exploderade. Vi har fått bygga en ny motor till det här året. 

Kent Mattisson, bosatt i Mörrum, har tydlig och klar blekingsk dialekt och tävlar ändå för Vimmerby MS. 

– Jag höll på med motocross och enduro i tio år innan jag började med folkrace, en sport som jag har hållit på med i 32 år. Jag känner mycket folk och fått mycket kompisar här i Vimmerby.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt