Annons:

KLART: Västervik blir huvudort för sommarens rallyfest

2016-2018 stod Vimmerby som värd för klassiska Midnattssolsrallyt. Nu kommer eventet tillbaka till Kalmar län. Västervik blir centralort för sommarens rallyfest. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: Västervik blir huvudort för sommarens rallyfest

Vimmerby stod som värd för klassiska Midnattssolsrallyt mellan 2016 och 2018. Nu återvänder rallyfesten till Kalmar län och får Västervik som huvudort. 

Annons:

För ett år sedan rapporterade vår tidning om att sannolikheten var stor för att Midnattssolsrallyt kunde vara på väg tillbaka till Kalmar län.

Nu står det klart att Sveriges största rallytävling för historiska tävlingsbilar avgörs med sommarstaden Västervik som huvudort mellan 22 och 24 augusti. Samtliga sträckor kommer köras i Småland och i kommunerna Västervik, Vimmerby och Hultsfred. 

Årets upplaga av Midnattssolsrallyt körs över tre etapper, en vardera under torsdag, fredag och lördag. Rallyts totallängd är cirka 60 mil, varav cirka 15 mil är specialsträckor.

"Passar perfekt in hos oss"

Bland årets nyheter märks bland annat återinförandet av de populära klasserna 4WD, för fyrhjulsdrivna fordon, och Regularity. Dessutom introduceras en helt ny klass – Rally Icons – för ikoniska rallybilar och förare. Klassen genomförs i uppvisningssyfte utom tävlan.

”Vi är mycket glada att kunna presentera Västervik som värdort för KAK Midnattssolsrallyt 2024. Detta är KAK:s största arrangemang och en tävling som ligger hela Motorsverige varmt om hjärtat. Vi har haft en väldigt god dialog med kommunerna i regionen och är övertygade om att årets upplaga blir en av de mest idylliska någonsin med Östersjön som kuliss”, säger Philip von Mecklenburg, ordförande KAK Motorsport, i ett pressmeddelande.

Harald Hjalmarsson, kommunalråd i Västervik och kommunstyrelsens ordförande, gläds över att Västervik blir centralort för tävlingen med sitt idylliska kustläge.

”KAK Midnattssolsrallyt är ett evenemang som passar perfekt in hos oss i Västervik. Vi har tittat på de andra värdkommunerna genom åren och hoppats att vi någon gång själva skulle få den här möjligheten – och nu är den här! Vi är en kommun med goda förutsättningar att göra både bra sträckor och en trevlig inramning till ett evenemang av den här digniteten", säger Harald Hjalmarsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt