Annons:

  • Flera VMS-förare kör prestigefylld tävling: ”Värsta bilen jag haft”

    Johan Karlsson ser fram emot sin första start i NGK Masters i Karlstad. Foto: Linus Johansson

  • Flera VMS-förare kör prestigefylld tävling: ”Värsta bilen jag haft”

    Johan Karlsson testade sin nya bil på fredagsförmiddagen innan det bar i väg till Karlstad. Foto: Ingela Karlsson

Flera VMS-förare kör prestigefylld tävling: ”Värsta bilen jag haft”

Under lördagen avgörs den prestigefyllda folkracetävlingen NGK Masters i Karlstad. Flera Vimmerbyförare är på plats.
– Jag kommer att sitta i den finaste och förmodligen värsta bilen jag någonsin har haft, säger Johan Karlsson.

Annons:

NGK Masters är, sett till antalet deltagare, inte en särskilt stor tävling. Men få folkracetävlingar är mer prestigefulla. Samtliga förare som har gjort bra ifrån sig i de stora tävlingarna under året bjuds in exklusivt.

– Det är ganska prestigefyllt och det är riktigt svårt att komma med, inte minst som smålänning. Runt halva fältet har förtur i gallringen på grund av prestationer under året. Övriga får anmäla sig och hoppas på tur. Det brukar vara runt 400 anmälda i seniorklassen och runt 60 av dem kommer med. Sen är det alltid några jokrar. I år kommer den tidigare juniorvärldsmästaren i rally, Pontus Tidemand, att vara med, berättar Johan Karlsson.

Första gången

Johan Karlsson hade förtur till en plats i NGK Masters efter att ha varit i A-final i Gotlands stora sommartävling. Övriga Vimmerby MS-förare som är med i tävlingen är Timmo Helgesson, som var i A-final i NGK Masters förra året, samt Robin Mattisson. Även Storebrokillen Jesper Sundström, som tävlar för Jungnerligan, är med i tävlingen.

För Johan Karlsson blir det första gången han tävlar i Karlstad.

– Det är första gången för både mig, Jesper och Robin. Jag har varit anmäld ett par gånger tidigare, men inte kommit med då.

Nybyggd bil

Johan Karlsson ser fram emot tävlingen.

– Det ska bli fränt som fasen. Målsättningen med helgen är så klart att ladda så mycket jag bara kan mot alla värstingar, säger Johan Karlsson, som kommer till start med en läcker bil.

– Jag har en helt nybyggd bil, som jag har fått hjälp med av ett par kompisar och några sponsorer. Så jag kommer att sitta i den finaste och förmodligen värsta bilen jag någonsin har haft. Med tanke på det är det klart att jag vill vara med och bråka lite med de stora stjärnorna. Sen får vi hoppas att regnet håller sig borta för blir det regn får jag problem med den bilen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt