Annons:

Timmo Helgesson trea i prestigefylld tävling

Timmo Helgesson slutade trea i NGK Masters i Karlstad.

Timmo Helgesson trea i prestigefylld tävling

Timmo Helgesson från Vimmerby MS slutade trea i den prestigefyllda tävlingen NGK Masters i Karlstad.
– Det är roligt som fan, säger han.

Annons:

Den här helgen har årets upplaga av NGK Masters avgjorts i Karlstad.

Johan Kristoffersson, världsmästare i rallycrossens tungviktsklass Supercar, och Pontus Tidemand, världsmästare i rally i näst högsta klassen WCR , kom till start och var på segerjakt.

Tidemand hade den bästa placeringen, han slutade tia medan Johan Kristoffersson blev 64:a.

"Hade flytet med mig"

Mycket bättre gick det för Vimmerby MS-föraren Timmo Helgesson. Han var i A-final i NGK Masters i fjol och kom då femma.

Den här gången hamnade han på pallen i den prestigefyllda tävlingen.

Han slutade etta i B-finalen och tog sig till A-finalen där han kom trea.

– Jag hade flytet med mig när jag vann B-finalen. Han som låg tvåa körde bort ledaren som hade fått motorproblem och då hittade jag en liten lucka. Jag tog mig förbi på innern i sista kurvan, jag hade mycket tur, säger Timmo Helgesson och fortsätter:

– I A-finalen hade jag inte så mycket att sätta emot, jag hade inte tillräckligt med maskin för att vara med där framme. Det är mycket som ska klaffa för att man ska vinna en sådan tävling och förarna var grymma. 

Var i final för tredje gången

Timmo Helgesson var mycket nöjd när Dagens Vimmerby pratade med honom på vägen hem från Karlstad.

– Det är inte lätt att komma med i den här tävlingen, det bästa är när man får beskedet att man ska köra och sen när det går så här bra blir man ännu gladare. Det är roligt som fan. Det är sjunde gången jag är med och det var min tredje A-final. Bilen som jag hade är bra men jag hade inte lagt några pengar på den. Jag köpte den i en helt vanlig lokaltävling.

För övriga VMS-förare blev det inga framskjuta placeringar. Johan Karlsson slutade på 53:e plats och Robin Mattisson blev 68:a. 

Däremot tog sig junioren Adelinn Westerling till B-final. Vummerbytjejen tävlar för Kinda MK och fixade två andraplatser och en vinst i de inledande heaten. Det räckte till en B-final – men tyvärr dog bilen redan i lottningsfållan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt