Annons:

VMS-talangen med och slåss i USM-toppen efter första deltävlingen

Vimmerby MS-talangen Saga Apell slutade tvåa när USM i enduro drog i gång i helgen. Foto: Privat

VMS-talangen med och slåss i USM-toppen efter första deltävlingen

Vimmerby MS-talangen Saga Apell slog till med en topplacering direkt när USM i enduro drog i gång. I helgens säsongspremiär slutade hon totaltvåa efter att ha tagit flera sträcksegrar.
– Det var en härlig och jämn fight, säger en nöjd Saga Apell.

Annons:

Det var Tidaholm som stod som värd för årets premiärtävling i USM i lördags. Banvarvet innehöll tre specialprover och en transportloop. Ett knappt tiotal åkare från vårt område kom till start, och resultatmässigt gick det bäst för Vimmerby MS-talangen Saga Apell som kom tvåa i USM D1.

Med en åktid på drygt en och en halv timme var hon 2 minuter och 26 sekunder efter segrande Alicia Isaksson, Falköpings MK, efter de tolv specialproven (Saga var snabbast på tre av dessa). Alicia och Saga stod i en klass för sig, och ner till trean Ellen Nilsson, Varbergs MK, skiljde det drygt tolv minuter.

"Härlig och jämn fajt"

Saga själv var nöjd efter premiärtävlingen:

– Äntligen är min tävlingssäsong i gång. Jag hade bra flyt genom hela tävlingen och det var en härlig och jämn fight med Alicia, där Alicia vann den här gången. Men jag är nöjd med min andra plats. Banan var bra med tre fina specialprov. Nu laddar jag om och finslipar tekniken för fortsatta säsongen, säger hon.

Hur ser den kommande säsongen ut för dig?

– USM och de större tävlingarna (Stångebro, Ränneslätt och Gotland) kommer jag fortsätta köra på 85 cc, men övriga tävlingar kommer jag gå upp en klass och köra 125 cc. Nästa tävling för mig är Smålandscupen i Växjö den 4 maj där jag kör min första tävling på min 125 cc. Nästa USM är i Strängnäs den 11 maj, säger Saga.

Fakta

Samtliga lokala resultat från USM i Tidaholm:

USM D1: 2) Saga Apell, Vimmerby MS.

USM D2: 9) Ellen Adin, Vimmerby MS.

USM 1: 21) Charlie Blom, Vimmerby MS, 36) Billy Bolmelid, Westerviks MSK. Casper Lundberg, Vimmerby MS, bröt.

USM 2: 41) Axel Svensson, Vimmerby MS.

USM 3: 22) Sven Höglander, Djursdala SK, 24) Malte Zeilon, Vimmerby MS.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt