Annons:

Knäskadade Bloms galna idé: ”Kan inte hålla mig ifrån det”

Oscar Blom trotsar läkarna och knäskadan och tänker köra Novemberkåsan nästa helg. Foto: Linus Johansson

Knäskadade Bloms galna idé: ”Kan inte hålla mig ifrån det”

Läkarna har varnat Oscar Blom för att köra enduro i nuläget. Det är inte något som Vimmerbykillen lyssnar på. Istället kommer han att göra comeback - i Novemberkåsan.
– Jag kan inte hålla mig ifrån det, säger Oscar Blom.

Annons:

I ungefär ett och ett halvt år har Oscar Blom dragits med en allvarlig knäskada. Flera gånger har han gjort comeback, men det har alltid slutat med nya problem.

Efter att Blom tvingats bryta årets SM-premiär i Falköping i mitten av maj beslutade han sig för att avsluta säsongen. Men när Novemberkåsan körs i Enköping nästa helg gör han oväntad comeback.

– När Smålandscupen kördes i Vimmerby för någon månad sedan var jag funktionär. Då testade jag att köra lite och det gick bra. Sen när farsan och jag stod och jobbade för en tid sedan sa jag att jag är lite sugen på att köra Kåsan, skrattar Oscar Blom.

Hård rehab

I början av oktober körde Blom en mindre tävling i Västervik.

– Jag hade tränat på och knät funkade jättebra så jag tänkte testa det i en tävling. Men i mitt andra heat där vred jag till knät igen. Veckan innan det hände hade jag sagt ifrån om en operation. Men efter tävlingen i Västervik tog jag kontakt med sjukhuset igen. Om jag får en operationstid det här året så kommer jag att ta den, annars väntar jag till efter att Kåsan körts i Vimmerby nästa år.

De senaste veckorna har knät känts bättre igen och Oscar Blom har bestämt sig för att köra Novemberkåsan i Enköping nästa helg.

– Jag har kört ganska hård rehab nu och det har funkat bra. Det är mycket knäböj och såna grejer som har gett bra resultat, säger Oscar Blom. 

Fem VMS-förare

Med den skadehistorik och knappa träning han har bakom sig känns det som att Novemberkåsan blir svår att klara av.

– Jag har kört 10-12 timmar hoj sedan i maj. Så på det sättet är jag inte så kaxig. Men körsuget finns där i alla fall, det är huvudsaken. Mitt mål i Kåsan får bli att ta mig runt och att hitta ett gött tempo direkt. Jag är inte tränad för att göra några dumheter.

Övriga Vimmerby MS-förare som är anmälda till Novemberkåsan är Calle Bjerkert, Jonas Blom, Didrik Gustafsson och Pierre Lennartsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt