Annons:

Bjerkert vill sätta ”ungdomarna” på plats: ”Känns bättre än på länge”

Calle Bjerkert är redo för en ny Novemberkåsa. Foto: Linus Johansson

Bjerkert vill sätta ”ungdomarna” på plats: ”Känns bättre än på länge”

Calle Bjerkert är redo för Novemberkåsan. Och han vill inget hellre än att sätta ”ungdomarna” på plats.
– Jag går in i tävlingen med en skön känsla i kroppen, säger snart 43-årige Calle Bjerkert.

Annons:

Vid ett tillfälle har Calle Bjerkert vunnit endurotävlingen Novemberkåsan. Det var 2008 i hemmaskogarna runt Vimmerby. Men Vimmerby MS-föraren har gjort flera starka Kåsa-insatser även efter den triumfen. I helgen hoppas han på en till när den stentuffa tävlingen avgörs i Enköping.

– Jag tycker att det känns bra. Vi har rätt bra koll på bitarna så det ska bli riktigt skoj, säger Calle Bjerkert.

Slipper ständig värk

För ett par veckor sedan avgjordes en annan stor tävling, Gotland Grand National. Bjerkert valde att stå över den tävlingen.

– Det var ett bra val. Jag fick vara hemma i lugn och ro och träna i mörker. Det gjorde att jag fick mer harmoni och kunde lägga fokus på Kåsan, som är den viktigaste tävlingen för mig.

Hur är formen?

­– Jag tycker att det känns bra. Jag har inte den där ständiga värken i nacken längre så känslan är faktiskt bättre än på länge.

”Vet vad jag kan”

Klockan elva minuter över nio på lördag morgon åker Calle Bjerkert ut på sin första sträcka i Novemberkåsan. Han tror på en riktigt tuff tävling.

– Det kommer att vara väldigt blött och det kommer att bli en tuff och väldigt lång historia. Det behöver inte vara den som åker snabbast som vinner utan den som åker bäst. Det gäller att göra så få misstag som möjligt.

Passar det dig?

– Ja, absolut. På förra årets Kåsa slog jag Joakim Ljunggren på den längsta sträckan.

Har du satt upp någon målsättning?

– Jag vet vad jag kan. Men målsättningen kanske jag håller för mig själv. Jag kan säga att det har känts bra den senaste tiden och alla i teamet vet vad de ska göra. Jag går in i tävlingen med en skön känsla i kroppen, säger Calle Bjerkert.

Vilka ser du som tävlingens stora favoriter?

– Joakim Ljunggren har vunnit åtta kåsor och är en het kandidat att vinna igen. Albin Elowsson har åkt otroligt snabbt och bra i år. Och Pontus Skoog är en ung, duktig kille.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt