Annons:

Pierre gör debut i Novemberkåsan: ”Supernöjd om jag tar mig runt”

Pierre Lennartsson är redo för sin första start i Novemberkåsan. Foto: Joel Larsson

Pierre gör debut i Novemberkåsan: ”Supernöjd om jag tar mig runt”

En lång och blöt Novemberkåsa väntar i Enköping. Då passar Vimmerbykillen Pierre Lennartsson på att göra debut i den mytomspunna tävlingen.
– Jag skulle vara supernöjd om jag tar mig runt, säger 32-åringen dagen innan start.

Annons:

En handfull Vimmerbyförare kommer till start i årets Novemberkåsa. En av dem är debutanten Pierre Lennartsson. 32-åringen från Vimmerby står inför ett riktigt kraftprov.

– Jag kände att det skulle vara kul att prova på det i alla fall. Jag har bara åkt enduro i något år och innan dess har jag kört lite cross också. Orken finns där, men farten saknas väl lite, säger Pierre Lennartsson.

Startar sent

Årets kåsa beskrivs som både lång och blöt så det är onekligen ett tufft år att göra debut. Pierre Lennartsson har dessutom ett högt startnummer, vilket knappast kommer att gynna honom.

– Det kommer nog att vara lite omrört i kärren när jag kommer dit, skrattar Vimmerbyföraren.

Vad förväntar du dig av dig själv?

– Jag skulle bli supernöjd om jag tar mig runt. Målsättningen i år har varit att starta i Kåsan för att se hur saker och tung fungerar och sen vara bättre förberedd till tävlingen i Vimmerby nästa år.

Hur ser du på chanserna att ta dig i mål?

– Jag har faktiskt inte en aning om var jag står så det är svårt att säga. Jag får hoppas att pannbenet räcker till. Jag vet ju att det är en ovanligt lång kåsa i år.

Hur är det med nervositeten?

– Just nu är det helt lugnt, men jag kommer bli väldigt nervös. Men det ska bli kul och jag får ta det för vad det är, säger Pierre Lennartsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt