Annons:

  • Micke Thörn lever livet i sin drömbil efter sjukdomen: ”Lever för dagen”

    Micke Thörn körde med sin drömbil på Hultsfred summermeet i lördags och han gillade atmosfären i sommarhettan. Foto: Ossian Mathiasson

  • Micke Thörn lever livet i sin drömbil efter sjukdomen: ”Lever för dagen”

    Micke Thörn.

Micke Thörn lever livet i sin drömbil efter sjukdomen: ”Lever för dagen”

2007 fick Micke Thörn diagnosen kronisk leukemi och när han blev frisk bestämde han sig för att ta tillvara på varje dag och göra det han gillar.
Förra helgen körde han sin drömbil vid dragracingen på Hultsfred summermeet.
– Det är en gammal drömbil som jag har velat ha i 30 år, säger Micke Thörn.

Annons:

Under förra helgens Hultsfred summermeet fanns det många fräna bilar på plats. En bil som verkligen stack ut i mängden vid dragracingen var Micke Thörns pärla.  

– När jag såg den i en amerikansk motortidning under 80-talet så tyckte jag att den var jäkligt frän. Och jag ville verkligen ha en sådan, det har dock inte blivit av förrän nu, säger Micke Thörn och lägger till:

– Jag har bara haft den i ett och ett halvt år, det är en speciell modell som började tillverkas i USA på 80-talet. Karossen föreställer en T-ford med 27 års modell och det är både glasfiberkaross, rörchassi, V8-motor och tvåväxlad automatlåda. 

Hur är känslan att köra denna bil?

– Det är kul, lite speciellt. Det blir ett riktigt påslag när man kommer iväg. Jag är bara här för att testa och på en sådan här sträcka på 402 meter kommer jag upp i 232 kilometer i timmen, säger Micke Thörn. 

"En riktig drömbil"

Detta var första gången för i år som han körde bilen och allt fungerade. 

– Det är en riktig drömbil, i alla fall enligt mig. Jag letade efter en sådan bil i många år och jag hade en annons i några tidningar i USA. Det var en kille som hörde av sig och sa att hans styvfar hade en till salu. När det väl kom till kritan så ångrade han sig. Det tog tre år och sedan dök den upp förra vintern på annons. Då var det bara att hugga till, säger Thörn.

1979 var första gången som han körde dragracing och han körde olika bilar fram till 1989-1990. Då la han av och har inte kört på jättelänge. 

"Måste leva för dagen"

Han fick diagnosen kronisk leukemi 2007, blev sjuk och gjorde en transplantation som i sin tur ledde till sjukskrivningar. När han blev frisk efter flera års kamp bestämde han sig för att ta vara på varje dag. Han är nu glad över att vara tillbaka på dragracingbanan.

– Man måste leva för dagen och göra det som är kul. Tävlingsådran är väl inte så allvarlig längre. Jag ska köra några småtävlingar bara för att det är kul här omkring under sommaren, säger han. 

"Den sticker ut"

Det lokala evenemanget Hultsfreds summermeet lockade ett 40-tal fordon till dragracingbanan och Thörn tyckte att det var lika roligt att träffa gamla vänner som att köra dragracing.

– Atmosfären är härlig, man får träffa gamla kompisar och det är alltid roligt att vara på ett evenemang med likasinnade. 

Vad har du fått du för reaktioner på bilen?

– Det är många tjejer som fotograferar sig med bilen så de gillar nog den mest, säger han. 

Hans fru Carita Thörn flikar in:

– Det är nog färgen som folket gillar. Det är många som tycker att den är frän, den sticker ut i mängden, säger Carita Thörn. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt