Annons:

Alexander slipar formen inför Midnattssolsrallyt – vann i går

Alexander Alexandersson och Jonas Frejd vann en sprinttävling i Norrköping på nationaldagen. Foto: Privat

Alexander slipar formen inför Midnattssolsrallyt – vann i går

Vimmerbyföraren Alexander Alexandersson fortsätter att göra bra ifrån sig i rallybilen. I går vann han Ramudden-sprinten i Norrköping.

Annons:

I tävlingen körde varje ekipage en sträcka tre gånger och de två bästa tiderna räknades in i slutresultatet. Sträckan var cirka 2,3 kilometer lång och ett 70-tal ekipage deltog.

Tillsammans med kartläsaren Jonas Frejd vann Alexander Alexandersson klassen appendix k, knappt en sekund före tvåan Jan Westlund.

– Det är den klassen som deltar i Midnattssolsrallyt så det var en perfekt genomkörare med Opel Asconan som jag och Jonas ska delta med där, säger Alexander Alexandersson.

Blir du rentav en av favoriterna i Midnattssolsrallyt?

– Ha ha, favorit vet jag inte. Jag ser mig inte som en favorit direkt, det finns andra större namn som får bära favoritskapet i Midnattssolsrallyt. Jag håller mig gärna lite i bakgrunden till att börja med och gillar att slå ur underläge. Men visst, jag ska inte sticka under stol med att det har varit en stigande form på mig under våren. Det har helt enkelt klaffat bra och det är oerhört skönt att få lite medgång och topplaceringar efter allt slit i garaget. Med de här framgångarna ger jag också något tillbaka till alla som hjälper mig både före och under tävlingarna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt