Annons:

Nu får du chansen att åka med i en rallybil – ”Det var en upplevelse”

Emelie Madsen, Vimmerby turistbyrå, och Jenni Leppelt, Hultsfreds turistinformation, lanserar en tävling inför Midnattssolsrallyt. I mitten ses Michael Wikstål, en av vinnarna i förra årets tävling. Foto: Linus Johansson

Nu får du chansen att åka med i en rallybil – ”Det var en upplevelse”

Har du drömt om att vara kartläsare i en rallybil? Då har du en gyllene chans nu. När Midnattssolsrallyt kommer till Vimmerby och Hultsfred kommer nämligen fyra personer att vinna en plats i kartläsarstolen.
– Det är så häftigt att det inte är klokt, säger Michael Wikstål, en av förra årets vinnare.

Annons:

I samband med att det kördes centrala sträckor i Vimmerby och Hultsfred i förra årets Midnattssolsrally fick två privatpersoner chansen att åka med i kartläsarstolen. I år utökas den kvoten så att det blir två privatpersoner som får sätta sig i kartläsarstolen i Vimmerby och två i Hultsfred.

– Det är en likadan tävling som förra året, men med en twist i och med att vi dubblar antalet platser. Vi tycker att det här är ett bra evenemang för att samarbeta över gränser. På det här sättet ger vi också åskådare och de båda kommunernas invånare en chans att vara med i rallyt, säger Emelie Madsen på Vimmerby turistbyrå.

Lyfter fram ljudet

Den digitala tävlingen lanseras av Vimmerby turistbyrå och Hultsfreds turistinformation i samarbete med Midnattssolsrallyt. Tävlingen om att vinna en plats i kartläsarstolen kommer att pågå mellan den 18 och 25 juni på turistbyråernas facebooksidor.

Bilen kommer att köras utom tävlan, men föraren kommer inte att hålla igen på farten utan lovar en autentisk upplevelse.

Michael Wikstål var en av dem som vann en plats i kartläsarstolen vid förra årets rally och han var överväldigad av känslan över att åka med i en rallybil.

­– Det var en upplevelse att få åka med, det måste jag säga. Det går undan. Det är så häftigt att det inte är klokt. Ljudet är det som verkligen sticker ut, säger Michael Wikstål.

Avslutas på ränneslätt

Midnattssolsrallyt startar den 27 juni med en stadssträcka i Vimmerby. På torsdagen beger sig ekipagen norrut mot Kisa, där det blir lunchuppehåll. På fredagen fortsätter tävlingen ned mot Oskarshamn och vid klockan 16.00 beräknas stadssträckan i Hultsfred starta.

Rallyt avgörs på lördagen den 30 juni då det bär av mot Eksjö. Den absolut sista sträckan startar i Eksjö stad och går sedan vidare på ränneslätt.

Cirka 180 ekipage kommer att komma till start i årets upplaga av Midnattssolsrallyt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt