Annons:

Nelson och Karlsson hade hög fart – slutade i toppen:

Martin Nelson och Johan Karlsson imponerade och slutade på 13:e plats i Midnattssolsrallyt. Foto: Ossian Mathiasson

Nelson och Karlsson hade hög fart – slutade i toppen: "Fantastiskt"

Många Vimmerby MS-förare hamnade i toppen av Midnattssolsrally. Det gjorde även Martin Nelson och Johan Karlsson, som kammade hem en 13:e plats.
– Det är fantastiskt. Vi har haft ett helt annat tempo i körningen i år jämfört med i fjol, säger kartläsaren Johan Karlsson.

Annons:

I fjol kom Johan Karlsson in på ett bananskal två veckor före starten i Midnattssolsrallyt när han blev kontaktad av Martin Nelson. 

Den gången slutade de 21:a i totalen och i år gick det ännu bättre med en 13:e plats. 

– För att vara Martins tredje tävling så är vi jättenöjda. Och vilka vägar, de har varit jättefina och mycket bättre än i fjol. Jag har också lagt märke till hur mycket folk det är i skogen och tittar. Vi har haft det riktigt kul i bilen, säger Johan Karlsson och lägger till:  

– Man har suttit med ett smile på läpparna när man har kommit i mål på varje sträcka. Vägarna har haft skiftande karaktär och det är det som gör rally så roligt, säger han. 

Sträcka ströks

Det negativa var att den åttonde specialsträckan förbi Norrhult ströks från programmet på grund av en olycka. 

– Det var mycket synd. Det var den sträckan som Martin verkligen ville köra eftersom han är från Norrhult. Han blev frustrerad till en början men vände det till tändvätska på eftermiddagen. 

Detta var Martin Nelsons tredje rallytävling då han i vanliga fall kör Ferrari Challenge på bana och tävlar sju-åtta gånger om året. 

– Han har kört Midnattssolsrallyt de tre gångerna som man har varit i Vimmerby och jag har åkt med som kartläsare i två år. Det var hans pappa (Sten Nelson) som byggde bilen och Martin blev sugen, säger Johan Karlsson. 

Vill tävla på nytt

Redan till hösten pratar Martin och Johan om att ställa upp i fler tävlingar och det kan till och med bli en start i nästa års Midnattssolsrally. 

– Vi får se vart tävlingen kommer hållas. Martin vill åka verkar det som och då är jag också sugen, säger Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt