Annons:

Bjerkerts härliga comeback: med i toppen i Stångebroslaget

Calle Bjerkert slutade tvåa i sin klass och nia totalt i Stångebroslaget. Foto: Stefan Storback

Bjerkerts härliga comeback: med i toppen i Stångebroslaget

Calle Bjerkert klarade det första tuffa testet efter den svåra knäskadan. När Stångebroslaget kördes i dag blev han nia totalt och tvåa i sin klass.
– Det känns jättebra. Jag är väldigt nöjd, säger Calle Bjerkert.

Annons:

Calle Bjerkert skadade sitt ena knä allvarligt på Novemberkåsan för mer än ett halvår sedan. För en dryg månad sedan började han träna enduro igen och i dag var det dags för tävlingscomeback. Det slutade med en niondeplats totalt och en andraplats i klassen senior i den stora tävlingen Stångebroslaget i Linköping.

– Det känns jättebra. Jag hade planen klar för mig innan tävlingen, det var 100 procent fokus och 80 procent fysisk insats som gällde. För mig handlade det om att satsa på att få bra harmoni i åkningen och åka säkert och lätt. Den planen höll jag bra, säger Calle Bjerkert.

– Jag hade fint rull hela tiden. De som vet hur jag åkte innan skadan säger att det såg lugnt och avspänt ut. Det är ett kvitto på att jag gör något rätt, fortsätter Bjerkert.

”Något bra på gång”

Vimmerby MS-åkaren hade inte satt upp någon målsättning innan tävlingen.

– Men jag visste väl att jag skulle kunna vara topp fem i seniorklassen. Jag hade många namnkunniga åkare bakom mig så det känns som att jag har något bra på gång, säger Calle Bjerkert.

Närmast väntar Ränneslättsloppet för Bjerkert. Eventuellt kan det också bli att han startar i någon tävling i Smålandscupen den närmaste tiden.

Övriga lokala resultat från Stångebroslaget hittar du HÄR och HÄR.

Fakta

Vimmerbyförarnas resultat i Stångebroslaget:

Klass 2, senior:

2) Calle Bjerkert

26) Jesper Elgán

27) Magnus Holm

39) Per Haarus

Klass 3, junior:

28) Linus Westergren

56) Kim Gustafsson

Klass 4, Damer:

48) Vanessa Sjögren

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt