Annons:

Historisk Emil vill göra om bedriften: ”Var en helt fantastisk känsla”

Emil Bondesson blev historisk när han vann juniorklassen i Semesterracet förra året. Nu är frågan om han kan göra om den bedriften i år. Foto: Linus Johansson

Historisk Emil vill göra om bedriften: ”Var en helt fantastisk känsla”

Förra året blev Emil Bondesson historisk som den yngsta föraren någonsin att vinna Semesterracets juniorklass. Nu är skånepågen sugen på att göra om den bedriften.
– Målsättningen är att försöka få med mig vandringspriset hem igen, säger 15-årige Bondesson.

Annons:

Emil Bondesson trollband publiken i Gnagaredalen förra året och bjöd på flera fantastiska styrningar. Inte minst i juniorernas A-final, där han tappade ledningen på det sista varvet, men lyckades återta förstaplatsen.

– Det var jättecoolt att vinna, en helt fantastisk känsla. Det är något av det fräckaste jag varit med om. Det var jättekul att det gick så bra, säger Emil Bondesson.

Delar bil med pappa

Tomelilla MK-föraren är på plats i Vimmerby sedan i lördags och kvalar i juniorklassen på onsdag. Liksom förra året delar han bil med pappa Thomas Bondesson.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i Vimmerby och att få köra Semesterracet igen, säger Emil Bondesson, som kommer till start med en nybyggd bil.

– Pappa och jag byggde ihop den i vintras. Den har bara gått tre varv på träning, berättar Bondesson.

Hur är det att dela bil med någon annan?

– Det är klart att det är lite nervöst, men vet ju aldrig vad som händer. Jag hoppas att grejerna håller så att jag får vara med och köra om det.

”Hoppas att det vänder”

Att Emil Bondesson ska kunna försvara sin seger från förra året känns inte omöjligt, men det blir förstås en väldigt tuff uppgift i ett starkt startfält.

– Chanserna finns där säkert, men det är så många duktiga juniorer. Det gäller att få grejerna att hålla.

Har du satt upp någon målsättning?

– Målsättningen är att försöka ha med mig vandringspriset hem igen. Det hade varit jätteroligt att få vinna ytterligare en gång.

2018 har dock inte blivit som Emil Bondesson tänkt sig – än så länge.

– Det gick bra efter Semesterracet förra året, men i år har jag haft mycket oflyt. Jag hoppas att det vänder nu, säger Emil Bondesson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt