Annons:

Emelie gråtfärdig efter sin debut: ”Började må illa och fick ont i magen”

Emelie Johansson fick en stor kram av sin mamma efter att ha tagit sig i mål i sitt första folkraceheat någonsin. Foto: Linus Johansson

Emelie gråtfärdig efter sin debut: ”Började må illa och fick ont i magen”

Adrenalinpåslaget var enormt, men nu är folkracedebuten avklarad för Vimmerbytjejen Emelie Johansson.
– Det är det roligaste jag gjort. Vilket adrenalinpåslag, säger Emelie Johansson med tårar i ögonen.

Annons:

I ett svagt ögonblick förra sommaren lovade Emelie Johansson att köra Semesterracet 2018 om hon lyckades buda hem en bil. Så blev det också och i dag var det dags.

– Jag har varit nervös i veckan och haft en klump i magen. Fram till i morse har det ändå varit stabilt, men då började jag må illa och fick ont i magen, säger Emelie Johansson.

”Började tjuta”

Uppladdningen inför heatet var också jobbig.

­– Jag började tjuta när jag tittade på ett heat innan jag skulle köra. Och vid starten blev jag lite tårögd igen. Likadant när jag gick i mål och när jag såg alla som stod och applåderade och gjorde tummen upp, skrattar Emelie Johansson.

Placeringsmässigt gick det också bra för Vimmerbyföraren, som bor i Hultsfred. Två förare i heatet fick svartflagg och precis innan mållinjen lyckades Emelie Johansson ta sig förbi en bil och därmed slutade hon femma.

– Jag såg tidigt i heatet att bilen framför mig hade punktering. Jag försökte ta mig förbi, men hon hindrade mig. Till slut kände jag att nu ska jag bara om och jag lyckades precis innan mållinjen.

”Kan släppa oron”

Samtidigt som tårarna rann var Emelie Johansson ett stort leende efter målgången.

– Det är det roligaste jag gjort. Jag är stolt och skitnöjd. Nu känner jag mig mer taggad och kan släppa oron inför mitt andra heat, säger Emelie Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt