Annons:

Mikael och Robin byggde lotteribilen – nu skänks 117 000 kronor till Barncancerfonden

Kristian Franzen vann lotteribilen. Nu skänks 117 000 kronor till Barncancerfonden. Foto: Linus Johansson

Mikael och Robin byggde lotteribilen – nu skänks 117 000 kronor till Barncancerfonden

Under veckan har besökarna på Semesterracet kunna köpa lotter för att vinna en nybyggd bil. Överskottet, 117 000 kronor, kommer nu att skänkas till Barncancerfonden.
– 117 000 kronor låter riktigt bra, säger Robin Eriksson, som har byggt bilen tillsammans med sin pappa Mikael Qvist.

Annons:

Mikael Qvist började bygga bilen redan för ett par år sedan och har haft god hjälp av Robin Eriksson. I samband med Semesterracet har det sålts lotter och lottdragningen skedde i dag. Kristian Franzen blev den lyckliga vinnaren och nu kommer överskottet, 117 000 kronor, att skänkas till Barncancerfonden.

Varför just barncancerfonden?

– Pappa och jag sa att vi ville att överskottet skulle gå till någon form av cancerfond. Min mamma gick bort i cancer för snart tre år sedan och det är många som är drabbade, säger Robin Eriksson.

”En jäkla sjukdom”

Vimmerby MS roll i det hela har varit att ansvara för lotteritillstånd och klubben är också ansvarig för att pengarna nu kommer in på Barncancerfondens konto.

– Man kan säga att vi har administrerat det hela. Det är Mikael och Robin som har gjort jobbet. Cancern är en jäkla sjukdom och det känns bra att kunna sätta in en så står summa till Barncancerfonden, säger Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt