Annons:

Björk blev utesluten – känner sig särbehandlad: ”Det var droppen”

Pontus Björk känner sig särbehandlad av Semesterracets tävlingsledning som valde att utesluta honom då han kom för sent till start. Tidigare under tävlingen hade en annan förare gjort likadant men fått köra. Foto: Ossian Mathiasson

Björk blev utesluten – känner sig särbehandlad: ”Det var droppen”

Pontus Björk blev utesluten i sitt andra heat efter att ha kommit för sent till startplattan. Han känner sig särbehandlad då en liknande incident hände tidigare men föraren fick köra.
– Vi kommer inte tillbaka hit. Nu har jag lessnat, säger Pontus Björk.

Annons:

Pontus Björk från Södertälje KRC körde in en fempoängare i sitt första heat under finaldagen men i det andra heatet fick han problem på vägen fram till startplattan. 

Han stod i startfållan med bilen som kort därpå dog och rullade bakåt. Det gjorde att han fick börja mecka med bilen och kom för sent till starten.

– Men de hade inte börjat med tummen upp eller någonting, säger Pontus Björk. 

"Hela publikkullen buade"

Då fick han beskedet att han inte fick köra heatet och uteslöts. 

– Då åkte jag och ställde mig framför alla på startplattan, stängde av bilen och gick därifrån. Jag gick till tävlingsledaren och gnällde. Hela publikkullen buade och skrek åt dem, säger han. 

Vad sa tävlingsledaren?

– De hänvisade till faktafunktionären som håller tiden och sa att de har rätt. 

Det som gjorde honom mest arg var att en annan förare också hade kommit för sent men fick köra sitt heat redan under första omgången.

– Jag tycker att arrangören håller på med särbehandling av en del förare bara för att de har ett bra rykte och mer känt namn. Det hände en incident i första omgången, en ”mer känd” förare kom för sent till startplattan. De hade gett tummen upp för att köra och han fick ändå vara med och köra. Sen kommer jag upp och gör likadant, då säger de att jag inte får köra. 

Han fortsätter:

– Jag blev helt rosenrasande. Hade den första incidenten aldrig skett så hade jag tagit det och gått vidare, då är det samma för alla. Nu är det olika regler. Bara för att protestera och visa att det är dålig stil så körde jag fram min bil framför alla andra. Att särbehandla folk för att de har ett bättre namn är inte okej.

Kommer inte tillbaka

Han hade då för få poäng för att köra tredje omgången och det gjorde att hans äventyr på Semesterracet slutade med en uteslutning. 

Han menar att han aldrig mer kommer ställa upp i tävlingen. 

– Vi kommer aldrig köra den här tävlingen igen, det är en sak som är säker. Vi kommer köra på Gotland nästa år i stället och lägga allt fokus på den tävlingen. Det är riktigt dåligt. Vi kommer inte tillbaka hit. Nu har jag lessnat. Det har hänt många grejer under åren som har byggt upp allt. Nä, nu är det kört. Det var droppen, bägaren rann över.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt