Annons:

Tävlingsledaren om Björk-incidenten: ”Bedömer alla likadant

Tävlingsledaren Ulf Karlsson menar att de bedömer alla förare på samma sätt. Bilden är en genrebild. Foto: Linus Johansson

Tävlingsledaren om Björk-incidenten: ”Bedömer alla likadant"

Pontus Björk var mycket irriterad på Semesterracets arrangörer efter att han kommit för sent till startplattan, blivit utesluten och känt sig särbehandlad.
Nu svarar tävlingsledaren Ulf Karlsson på kritiken.
– Vi bedömer alla förare likadant, säger han.

Annons:

Pontus Björk stod på fem poäng efter sitt första heat på lördagen och inför det andra heatet dog bilen precis innan start. 

Han lyckades komma till startplattan men då var det för sent. 

Han blev utesluten och var mycket besviken på tävlingsledningen som tidigare under dagen hade låtit en annan förare köra sitt heat efter att ha kommit för sent. 

– Pontus kom för sent. Jag såg inte det heatet som han jämför med men jag måste lita på mina faktafunktionärer. De tar tiden och det kör vi på. När vi har ställt upp alla bilar på startlinjen och det återstår kanske en bil så har man två minuter på sig att komma fram. Det gjorde inte Pontus Björk, säger Ulf Karlsson. 

"Bedömer alla likadant"

Pontus anser att tävlingsledningen håller på med särbehandling och att det är olika regler beroende på hur bra man är som förare. 

– Jag var inte inblandad i den första incidenten så jämför jag inte. Då blir det bara fel. 

Hur ser du på att han (Pontus Björk) tycker att ni håller på med särbehandling?

– Vi bedömer alla förare likadant, vi gör ingen skillnad på de som är här. Folk pratar om hemmaförare hit och dit. Grejen är den att domarna kommer från flera olika platser i Sverige, bland annat Uppsala och Borlänge. De vet inte vilka som är hemmaförare eller inte, säger han och lägger till:

– Sen förstår jag att alla vill vinna, det är ju en tävling. De försöker på alla sätt och vis för att försöka få sina poäng och sen blir det snack om hemmaförare. Jag tar det inte så hårt, jag vet att det inte är så.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt