Annons:

SANSLÖS FINAL – HAN VANN EFTER VIDEOGRANSKNING

Efter en sanslös final var det Pelle Willén som dömdes som segrare. Här får han en puss av flickvännen. Foto: Simon Henriksson

SANSLÖS FINAL – HAN VANN EFTER VIDEOGRANSKNING

A-finalen i Semesterracet 2018 blev den märkligaste genom alla tider. Till slut vann Pelle Willén efter videogranskning.
– Det är en pojkdröm, säger Pelle Willén.

Annons:

Seniorernas A-final blev betydligt mer märklig och osannolik än underhållande. I slutändan stod allt mellan Pelle Willén och Freddie Gustavsson efter att alla andra kört bort sig. 

Strängnäsföraren Pelle Willén, som gjorde sitt allra första Semesterrace, ledde hur lugnt som helst. Motståndaren Freddie Gustavsson hade nämligen bara tre däck – det fjärde tappade han redan i starten. 

Men vid ett gulflaggat område körde Pelle Willén om Valdemarsviksförarna – något som domarna dömde som regelvidrigt. Willén fick svartflagg och var helt knäckt efteråt. 

Freddie Gustavsson tog sig i mål som segrare, men efter en protest drogs beslutet tillbaka. Pelle Willén var den rättmätiga vinnaren, enligt domarna, efter en videogranskning. 

– Det känns så jävla skönt att ha lagt ned min rallykarriär just nu, haha. Det här är verkligen en pojkdröm, säger Pelle Willén. 

"Ingen showfinal"

I efterhand visade det sig, när domarna videogranskat situationen, att Pelle Willén kört om efter hindret – och inte innan som det bedömdes på banan. 

– Jag körde om efter hindret, men ingen såg ens hindret. Innan hade de inte haft gulflagg och jag hade jättekoll på var alla bilar stod. Jag visste att det bara var jag och Freddie som var ute. 

Vad tänkte du om beslutet?

– Jag tänkte att det inte var sant, att de inte kunde döma så. Men de ska ha jättecred för att de rättade till det.

Övriga förare, favoriten Daniel Wall, Maritn Liljeblad, Thom Wikvist och Mikael Thiman hade samtliga kört bort sig tidigare. 

– Det blev ju ingen showfinal riktigt..., fortsätter Pelle Willén. 

Men det blev show efter att finalheatet var avklarat. I flera minuter trodde Freddie Gustavsson att han hade vunnit Semesterracet 2018. När Pelle Willén insåg att han var segrare föll han ned på knä och skrek rakt ut.

– Jag tänkte att det inte kunde vara sant, fan vad skönt alltså. Det har varit några riktigt konstiga minuter. 

Innan finalheatet spårade ur fullständigt körde Pelle Willén fint upp i ledningen.

– Det var så jävla skönt att få göra det på Thiman och Wall också, det är duktiga chaufförer. 

Lugnt firande

Som ung körde Pelle Willén folkrace, men sedan har det varit rally som gällt. Det här var hans första Semesterrace. 

– Bilen är såld och jag har lagt ned rally. Nu är det folkrace nästan varje helg, jag har kört femton tävlingar sedan i april. 

Firandet skulle bli ganska lugnt. 

– Jag får fira med Motalafestivalen nästa vecka. I kväll blir det nog någon öl och att smälta det här. Jag är nog ganska lättsövd.

Mikael Thiman fick tredjeplatsen i finalen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt